Pannetjes met Polderland

fietsroute - 42 km

Pannetjes met Polderland is een gevarieerde fietstocht die u laat genieten van ruige duinen met mooie pannetjes, vogelrijke polders en sfeervolle dorpen langs de kust van Noord-Holland. U rijdt over duinfietspaden langs de hoogste duintoppen van Nederland. Het is daar af en toe wel stevig klimmen. Ook fietst u op oude dijken en over stille landweggetjes. Bij de Hondsbossche Zeewering kunt u zien hoe onze kust daar verstevigd is met behulp van een nieuwe duinenrij. Prachtige panorama’s maken de route compleet, dus neem uw verrekijker mee.

Praktische informatie

Tip: om te parkeren rijdt u de klinkerweg tegenover Gasterij 't Woud circa 100m op. U komt op de gratis parkeerplaats bij de ingang van het duinreservaat. Daarnaast kunt u bij de kaartautomaat een toegangskaart kopen (pinnen).
Gasterij 't Woud ligt bij het startpunt en is van do t/m zo geopend vanaf 11 uur. Onderweg komt u regelmatig horecagelegenheden tegen.

Let op: bij de start moet u een toegangskaart voor het duinreservaat kopen bij de automaat (pinnen).
In het weekend kan het met mooi weer druk zijn, vooral in het duingebied.

De route maakt voor een groot deel gebruik van fietsknooppunten.

Startpunt Pannetjes met Polderland

P Woudweg NH Duinreservaat
Woudweg
1861 PD Bergen

coördinaten: N52.64283 E4.65673
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Sjaak Conijn.

6 reacties

11 augustus 2023   

foto
Reactie
Vanuit mijn oude achtertuin fietsten we deze gevarieerde route. Heerlijke korte tocht. Twee duinpannetjes. Mieke bedankt.
Door Ank de Graaff

22 juli 2021   

foto
Reactie
Een heerlijke korte fietstocht. We hadden prachtig weer door Bergen de duinen en de nieuwe duinen wat wind tegen en door de polder heerlijk mee. Een aanrader. Mieke bedankt.
Door Ank de Graaff

17 juni 2021   

Reactie
Prachtige route door de mooie duinen van Schoorl en Bergen. De afwisseling met het polder landschap en de mooie villa’s van Bergen maken het een 5 sterren tocht!
Door Marian

29 mei 2019   

foto
Reactie
Met mooi weer fietsten we deze heerlijke tocht.
Je krijgt alles wat de introductie je voorschotelt.
De route klopt en we hadden mazzel, want de Berenkuil was open.
Ik ken het gebied heel goed, en heb van de omgeving genoten.
Door Ank de Graaff

6 juli 2018   

Reactie
Wat een mooie afwisselende route door duinen en polders. Vooral de polder na de Hondsbosche zeewering is een plaatje! Ook nog even door het leuke dorp Bergen en eindigen op het mooie terras van het Woud voor een lekker biertje met bitterballen.
Door Lilian

20 augustus 2015   

foto
Reactie
We hebben genoten van deze prachtige, afwisselende route door duin- en polderlandschap. Weidse blikken, molens in de polder en schitterende paadjes door de duinen. Schoorl, Bergen en Bergen aan Zee zijn leuke plaatsjes tussendoor. Een fraaie tocht.
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"