Ruim rond Apeldoorn

fietsroute - 54 km

Deze knooppunten fietstocht is een mooie route vol variatie ruim om Apeldoorn heen. De stad ligt aan de rand van de Veluwe. Direct na de start leidt de route u door de bossen en de heidevelden, die behoren tot Kroondomein het Loo, via halte Asselt naar Hoog Soeren. Er zitten een paar pittige klimmetjes in. Als beloning volgt een lange afdaling naar Wenum-Wiesel.
Aan de oostkant van Apeldoorn is het landschap meer agrarisch. Maar er is landbouwgebied omgezet in een natuurgebied met mooie fietspaden. Een fijne plek om te genieten van de rust en de ruimte zo dicht bij de stad.

Praktische informatie

Bospavilljoen 't Leesten is dagelijks geopend vanaf 9.30 uur.
In het paviljoen is een informatiecentrum van Staatbosbeheer gevestigd. U kunt er terecht voor informatie over de natuur en de recreatiemogelijkheden op de Veluwe.
Ook vindt u er Brasserie 't Leesten.
Er is een groot, gratis parkeerterrein.

Bij KP 38 vindt u Eethuis Halte Assel. In Hoog Soeren zijn horecagelegenheden.
Wilt u naar horeca in Beekbergen, dan moet u even van de route afwijken.

Startpunt Ruim rond Apeldoorn

Bospaviljoen 't Leesten
Hoenderloseweg 191
7339 GG Ugchelen

coördinaten: N52.16800 E5.90800
Met dank aan de routemaker(s) Fred Muller en aan de controleur(s) Gijs Bos.

1 reactie

11 juni 2024   

foto
Reactie
Mooie tocht door bossen, langs weilanden en door natuurgebieden. Soms gaat de route over halfverharde boswegen, dan weer over comfortabele, speciaal voor fietsers aangelegde fietspaden. Veel bloemen in de berm in deze tijd van het jaar.
Door Gijs Bos

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"