Het Ketelwald

wandelroute - 10 km of 17 km

De wandeling Het Ketelwald, net over de grens bij Groesbeek, is een afwisselende rondwandeling die geheel door Duitsland gaat. De naam Ketelwald is afgeleid van Ketila of Kelkt, bosgebieden in middeleeuwse oorkonden. De herkomst van 'Keteli' is onduidelijk. Het betekent mogelijk vruchtbare vlakte of het vindt zijn oorsprong in de Keltische term Ketila dat vee betekent. Destijds werd dit gebied gebruikt voor het hoeden van vee.
De route heeft af en toe pittige klimmetjes naar de zes heuveltoppen die u in dit deel van het Reichswald passeert. Hoewel het Reichswald bekend staat om zijn rechte paden heeft dit bos prachtige kleine struinpaadjes. U kunt hier wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. Halverwege de lange route doet u het historische centrum van het kleine stadje Kranenburg aan. Tussen het Reichswald en Kranenburg wandelt u via landweggetjes door lieflijk glooiend landschap met mooie vergezichten.

Praktische informatie

Bij het startpunt kunt u gratis parkeren. Na Ketelstraat 40 rijdt u door tot de T-splitsing. De parkeerplaats ligt recht voor u.

In het centrum van Kranenburg vindt u diverse horeca. U passeert op de route Bäckerei Bolten, met zowel binnen als buiten zitgelegenheid.
In natte periodes kan het drassig zijn, goed waterdicht schoeisel is aan te bevelen.

De korte route gaat alleen door het Reichswald en laat Kranenburg links liggen. In het Reichswald is geen horeca.

Tip voor gps gebruikers: neem de routebeschrijving mee voor de informatie over de bezienswaardigheden.

Startpunt Het Ketelwald

P Ketelstraat-Grafwegener Strasse
Ketelstraat 40
6562 LH Groesbeek

coördinaten: N51.76620 E5.99067
Met dank aan de routemaker(s) Joha van den Honert en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

5 reacties

5 juli 2023   

Reactie
Heerlijke wandeling in de luwte van de storm. Beetje regen, maar ook mooie wolkenluchten en zon. Pittige klimmen in het wald en koffie mit torte in Kranenburg. Wat wil je nog meer? Met dank aan de routemaker. Wunderschön!!!
Door Evert Jan

30 november 2022   

foto
Reactie
Leuke, heuvelachtige wandeling naar Kranenburg (D) en terug, via smalle paadjes en mooie bossen.
Door Freek Jansen

13 november 2022   

foto
Reactie
In Groet hebben we de schitterende wandeling Woest Aantrekkelijk. Het bosgedeelte van Het Ketelwald is haar zusje. Net zo pittig en prachtig!
Door Mieke

13 februari 2022   

foto
Reactie
Fabelhaft!
Door Heinz und Elisabeth

3 december 2021   

foto
Reactie
Mooie stille bosroute in Duitsland, vlakbij Groesbeek. Twee derde van de route is door het woud met af en toe lekker klimmetje. Een derde is door een open landschap heen en weer naar Kranenburg (leuke lunchplekjes). Loop hem komende zomer nogmaals!
Door Evert Jan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"