Bergerheide

12 km of 21 km

Startpunt

Eendenmeer
Ceresweg 1
5854 PK Bergen

coördinaten: N51.60880 E6.07265

Introductie

De wandeling Bergerheide ligt tussen de Maas en de Duitse grens. Dit gebied maakt deel uit van Nationaal Park De Maasduinen. De route voert u onder andere langs de Gemeenteheide, over de Bergerheide, door natuurreservaat Eckeltse Bergen en langs het Eendenmeer. U wandelt over heide, stuifzandheuvels, langs vennen en door bossen. Met name in het groene seizoen is een lange broek aan te raden.

Praktische informatie

U kunt ook kiezen voor een van de twee kortere wandelingen:
Het zuidelijke deel is 12km (kaart A). Het vlonderpad op dit deel van de tocht is tijdelijk? afgesloten. Vlakbij loopt een pad parallel aan de vlonder.
Het noordelijke deel is 11km (kaart B).

De zuidelijke route komt in de buurt van horeca. Voor openingstijden zie: De Wellsche Hut
De uitbaters van de Eendenhut op de parkeerplaats aan het begin van de route, bepalen hun openingstijden van dag tot dag afhankelijk van het weer en vakanties.
Met dank aan de routemaker(s) Wimke Heisen en aan de controleur(s) Theo Wilbers en Huub Dieteren.

9 reacties

25 april 2023   

foto
Reactie
Pluspunten: afwisseling tussen mooie stukken bos, heide, vennen en soms wat hoogteverschil. Minpunten: de enorme hoeveelheid opstijgende vliegtuigen vanaf vliegveld Weeze. Klein stukje lopen en ik telde er al elf! Verder soms lange rechte stukken.
Door Fotofreaky

14 maart 2021   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route. Veel rustige paadjes, fluitende vogels en mooie natuur plaatjes.
Door Marlies

2 april 2018   

Reactie
Mooi afwisselende route die we op deze 2e paasdag hebben gelopen. Heuvels, bos en water wisselden elkaar af. We hebben met de gps en vrienden de 12 km route met goed gevolg afgelegd. Zeker een aanrader.
Door Hans en Mario

17 mei 2017   

Reactie
Op een mooie lentedag in mei gingen wij door bos en hei
met vogelgetsjilp en kikkergekwaak erbij.
Dat is nog eens genieten !
Door Loes en Theo van den Dool

27 april 2017   

foto
Reactie
Samen met mijn vrouw en zoon deze prachtige route volledig gelopen. Van begin tot eind hebben we van de prachtige afwisselende natuur van heide, bos, moeras en vennen genoten. Schaapskudde van dichtbij gezien. Grote pluim voor routemaker.
Door Fam. M.F. Sinke

29 juni 2016   

foto
Reactie
Een wandeling die je soms doet vergeten in een zo dicht bevolkt land te wonen, wat een mooie uitgestrekte gebieden en wat een rust. Prachtige stukken lang uitgestrekte vennen. Handig om deze route in twee stukken te kunnen lopen.
Door Marion en Fred den Hertog

3 juni 2015   

Reactie
Verrassend, afwisselend en zo goed beschreven. Genoten van vennen, heide, zandduinen, rust en ruimte. En dat alles over prachtige paadjes tussen moerasland. Een geweldige tocht !
Door Loes en Theo van den Dool

5 april 2015   

Reactie
Prachtige wandeling op eerste Paasdag. Wij hebben de zuidelijke route gelopen, mooi gebied, lekker struinen en de routebeschrijving is uitstekend, een aanrader!
Door Sitske van der Leck

15 maart 2015   

Reactie
Wij hebben de zuidelijke route gelopen van 12 km. Het was koud, maar dat mocht de pret niet drukken. Het is een prachtige wandeling zeer afwisselend. Ook de schapen gezien.
Wij hebben hem gelopen met de gps. Deze gaan wij zeker nog eens lopen.
Door Berry en Maria Dortmans

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"