Wierdens Water

wandelroute - 13 km

Ten zuiden en westen van Wierden heeft waterbedrijf Vitens meerdere waterwin- en waterbergingsgebieden ingericht. De wandeling voert u door het gebied Dakhorst, een grote plas waar vele watervogels foerageren. U loopt ook door waterwingebied Ypelo-Rectum, een grasland waar vele putten zijn geslagen. Onderweg komt u water in de vorm van veel beken en plassen tegen.
Tussen Wierden en de A35 gaat een gedeelte van de wandeling over verharde wegen; in het middendeel loopt u vrijwel alleen over zandwegen en over een stukje verhard fietspad.

Praktische informatie

Het startpunt is op carpoolplaats Wierden-Zuidbroek. Kies hiervoor afslag 31 van de A35 en direct daarna op de N36 afslag Almelo-West. Volg daarna de carpoolborden.
Vanaf station Wierden is het 1,7km lopen naar de carpoolplaats.
Er is onderweg geen horeca. Halverwege de wandeling is er bij de brug over Dakhorst een grote picknickplaats.

Startpunt Wierdens Water

Carpoolplaats Wierden-Zuidbroek
Zuidbroeksweg 2
7642 GP Wierden

coördinaten: N52.35420 E6.60696
Met dank aan de routemaker(s) Hans Gouman en aan de controleur(s) Lidy Noorman.

2 reacties

25 september 2022   

foto
Reactie
Route heeft hele mooie stukken in het buitengebied van Wierden. Watervogels en roofvogels genoeg te bewonderen. Het stuk aan het begin en aan het einde met de snelweg en het vele asfalt valt wat in het niet bij het prachtige tussenstuk!
Door Lidy met hondje Jaen

20 februari 2021   

foto
Reactie
Het middenstuk van deze wandeling geeft een mooie indruk van de West-Twentse waterhuishouding. Begin- en eindkilometers waren "even doorbijten" voor deze Achterhoek-wandelaar.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"