Bato's Wijk

wandelroute - 13 km of 16 km

U begint deze gevarieerde wandeling bij de mooie waterburcht Kasteel Doorwerth. Na een steile klim loopt u hoog over de stuwwal met een prachtig vergezicht over de Neder-Rijn en de Betuwe. Vervolgens wandelt u diep het smeltwaterdal in van de Seelbeek. U komt langs het oudste kerkje van Nederland en wandelt daarna door de uiterwaarden met eindeloze rijen oeroude knotwilgen. Via fraaie landgoederen met romantische waterpartijen keert u terug naar Kasteel Doorwerth, waar u onder het genot van een consumptie kunt nagenieten van deze afwisselende wandeling.

Praktische informatie

Komt u met het OV, neem dan vanuit station Arnhem Brengbus lijn 51 richting Wageningen en stap uit bij halte Drielse Veer, Oosterbeek.

Bij Kasteel Doorwerth is voldoende parkeergelegenheid. Horeca vindt u bij het startpunt, Kasteelcafé De Zalmen. Op zaterdag en zondag bij Brasserie Bries, op landgoed Westerbouwing en na 6km kunt u terecht bij de De Koffiehaven op de camping Oosterbeeks Rijnoever . Het toiletgebouw is hier ook ’s winters meestal geopend.
Zie voor de openingstijden van de horeca de sites.

Gezien de klimmetjes is een goede conditie gewenst.

Startpunt Bato's Wijk

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2a
6865 ND Doorwerth

coördinaten: N51.96680 E5.78808
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Ellen Kreeft.

23 reacties

1 november 2023   

foto
Reactie
Heerlijke beukenbos wandeling met klimmetjes, beekjes, uiterwaarden en kasteel Doorwerth. Sporen van het oorlogsverleden. Mooi om hier te lopen, genoten!
Door Evert Jan

19 augustus 2023   

foto
Reactie
Prachtig wandelen door beukenbossen en uiterwaarden. Ondanks het heiige weer toch genoten van het uitzicht vanaf de stuwwal. Als kers op de taart ook nog even een bezoek gebracht aan het kasteel. Leuk om dit te kunnen combineren.
Door Ellen Kreeft

25 april 2023   

foto
Reactie
Prachtige route waar ik steeds weer terug keer. Mooie uitzichten, pittige heuvels en dalen en oude herinneringen van het verre verleden en ook niet zo lang geleden.
Door Freek Jansen

4 maart 2023   

Reactie
Met het fraaie kasteel annex restaurant als startpunt werd voor ons de toon gezet voor het vele moois dat deze route te bieden heeft. Voor ons waren het vooral de loofbossen, de steile hellingen en de fraaie vergezichten die de show stalen.
Door Annie en Ben van Lochem

9 oktober 2021   

foto
Reactie
Prachtige, zeer gevarieerde wandeling door schitterend bos, landgoed en heel veel stukjes architectuur. De 4km extra voegde voor mij niet zo veel toe. Moeilijk een foto bij deze recensie te kiezen met zo veel moois, dus maar een neutrale gekozen ;-)
Door Daniël

3 september 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling op een zonnige nazomerdag. Gevarieerd landschap, maar - op het Kerkpad en de uiterwaarden na - wel veel bos, dus fijn dat de zon door de bomen scheen. Mooie vergezichten en als je op de camping komt echt even naar het water lopen!
Door Rob en Ien

12 april 2021   

Reactie
Een 5*route om ieder jaargetijde van te genieten. Zodra alles in bloei staat verdient deze schitterende wandeling met veel bezienswaardigheden zelfs het 6*predikaat.
Door Wil

24 februari 2021   

foto
Reactie
Schitterende wandeling vanaf prachtig kasteel met leuke horeca. De nog kale bossen zijn sprookjesachtig mooi in het heel vroege voorjaar. Fraaie uitzichten over de Nederrijn! En het weer zat niet tegen. Erg genoten van dit mooie stukje Nederland.
Door Jose Maan

23 mei 2020   

Reactie
Vandaag deze prachtige maar pittige tocht gelopen. Lekker weertje mooie vergezichten, geweldige route van 17 km. Wij willen de routemakers en de controleurs hier heel erg voor bedanken.
Door Familie Arts

9 mei 2020   

foto
Reactie
Heerlijke route om te lopen; bos, water, landgoederen, heuvels; dus van alles wat. Wij hadden wat moeite met de geschreven tekst, maar zijn daar uiteindelijk wel uitgekomen! Aanrader om te lopen!
Door Evert Jan

13 april 2020   

foto
Reactie
Vandaag Bato's Wijk weer een keer gelopen. Wat is dit toch een mooie, enorm afwisselende wandeling! Het was weer genieten van de hoogteverschillen, de uitzichten, de waterpartijen, de landschappen, de fraaie gebouwen, Heveadorp en kasteel Doorwerth.
Door Marien

19 december 2019   

foto
Reactie
Een heerlijke winterwandeling met soms pittige klimmetjes. Mooie doorkijkjes en genieten van de vele beken. In de herfst soms even de juiste weg zoeken, aangezien bladeren de paden behoorlijk weten te verstoppen. Een toproute letterlijk en figuurlijk.
Door Marion en Fred

25 oktober 2019   

foto
Reactie
Wát een mooie wandeling! Erg afwisselend en prachtig in de herfst met een diversiteit aan paddenstoelen.
Door Lieneke en Mirjam

4 augustus 2019   

foto
Reactie
Wat was het weer een prachtige route. Heel afwisselend. Erg leuk door de hoogteverschillen. Wij hebben de 17 km gelopen.
Door Herman en Els

24 februari 2019   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling die goed beschreven is. Onderweg zijn er genoeg bezienswaardigheden te zien: van een kasteel tot mooie landhuizen. Een wandeling die echt vijf sterren waard is.
Door Saskia en Jan

12 juni 2018   

Reactie
Je loopt door prachtige bossen met mooie uitzichten. Er zijn bijzondere landgoederen en we hebben genoten van de mooie beekjes. Een heel fijne wandeling.
Door Loes en Theo van den Dool

18 februari 2018   

foto
Reactie
Vandaag deze route in Oosterbeek bij het kerkje begonnen.Genoten van de blauwe lucht en van prachtige heuvelachtige landschap. Op Duno is de omtrek van villa die er vroeger stond, nagebouwd, waar vandaan prachtig
uitzicht.


Door Peter en Tineke de Graaf

28 mei 2017   

foto
Reactie
Wát een prachtige route! We kenden een deel al van een eerdere NS-wandeling, maar wat een genot om dat weer te lopen, nu aangevuld met een prachtige rondwandeling door bossen, Heveadorp, langs beekjes, onder een watervalletje (!) en mooie uitzichten!
Door Marien

16 mei 2017   

foto
Reactie
Indrukwekkende hoogtes en dieptes in koele bossen, prachtige parken en erg aanlokkelijke woonwijken. Weidse uitzichten over de brede Nederrijn. Leuke camping met mooie jeugdherinneringen. Voor ons een tweedaagse. Vol toppers.
Door Freek en Liesbeth

6 mei 2017   

foto
Reactie
Een feestje...deze wandeling bevat alle ingrediënten, die ik mij als wandelaar maar kan wensen: bos - met behoorlijke hoogteverschillen en dus klimmetjes - beekjes, vijvers, park, uiterwaarden, een kasteel, een mooi kerkje en stukjes bewoonde wereld.
Door Margriet Spanjaard

6 mei 2017   

foto
Reactie
Bato's Wijk is een gevarieerde en fantastische wandeling met cultuur, uiterwaarden en een coulisselandschap. Soms pittige klimmetjes, maar zeer de moeite waard!
Door Bert Spanjaard

29 maart 2017   

foto
Reactie
Wat hebben we weer lopend genoten: hoog en laag, polder, oudste kerkje van NL, mooie vijvers en watervalletjes, prachtige vergezichten en heel veel bosanemonen en hier en daar zelfs primulaatjes. Een nep grot en een nep brug, en een echt kasteel!!
Door Peter en Tineke de Graaf

17 maart 2017   

foto
Reactie
Een hele mooie wandeling over de stuwwal tussen Doorwerth en Oosterbeek. Mooie vergezichten, historische bossen, maar ook prachtige parken en middeleeuwse gebouwen. Een toproute.
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"