Oude Maaspad

24 km of 49 km

Startpunt

NS station Barendrecht
Stationsweg 1
2991 RN Barendrecht

coördinaten: N51.85490 E4.55278

Introductie

Op de fietspaden en dijkjes kunt u genieten van de schoonheid van het door veel water omgeven IJsselmonde. Deze afwisselende tocht brengt u door het buitengebied van Rhoon, Poortugaal en Hoogvliet. U fietst door het stille Oudelandse bos en het Ruige Plaatbos. De route is vernoemd naar Het Oude Maaspad en leidt u langs de Oude Maas en de Rhoonse- en Carnisse Grienden.

Waarschuwing: in de maanden december t/m april kan het voorkomen dat de toegang tot het gebied door de grienden enkele uren wordt afgesloten wegens wateroverlast. Dit komt één à vijf keer per jaar voor bij hoge rivierwaterstanden door dooi of regen in de zuidelijke landen gecombineerd met harde wind.

Praktische informatie

Als u met de auto komt kunt u op het Parkeerdek van het station parkeren. Dit kan op doordeweekse dagen behoorlijk vol zijn.
Een andere optie is om te parkeren in Heerjansdam. Bijv. langs de Dorpsstraat in de omgeving van de kerk op nr. 42. Er zijn niet veel plaatsen maar u bent na 300m op de route.
Komt u uit het Westland of Den Haag dan zijn er parkeerplaatsen in Hoogvliet die vlak aan de route liggen. Bij het P+R terrein van Metrostation Tussenwater, bij McDonalds of in de straten in de buurt.

Langs de Oude Maas vindt u Pannenkoekhuis Oude Maas van 1 mei t/m 31 augustus geopend van 10-22 uur, van 1 september t/m 30 april dagelijks geopend van 11-20 uur.
In Hoogvliet is de McDonald's dagelijks geopend vanaf 7 uur tot middernacht.
Brasserie Rhoonse Polder in het clubhuis van de golfclub is dagelijks geopend van 8-23 uur;
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

3 reacties

26 augustus 2019   

foto
Reactie
Een waterrijke fietstocht in een stedelijke omgeving, maar wel met veel groen. Wat is die Oude Maas breed! Erg leuk om er af en toe over uit te kijken. Je fietst er regelmatig kilometers vlak langs.
Door Mieke

18 juli 2015   

Reactie
Een afwisselende, mooie route! Langs de Oude Maas, maar ook langs de groene, ruim opgezette nieuwbouw in dit gebied. Minder fraai is de route langs het bedrijventerrein, maar dit wordt helemaal goed gemaakt door de gevarieerde natuur.
Door Anne de Wit

10 juli 2015   

foto
Reactie
Verbazend hoeveel groen er toch nog in de Randstad is. Fraaie tocht met veel afwisseling!
Door Hans van Harskamp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"