De Weidse Blik

15 km

Startpunt

Restaurant Woodz / Buitenplaats Beekhuizen
Bovenallee 1
6881 AJ Velp

coördinaten: N52.01540 E5.98662

Introductie

Vanuit het pop-up restaurant WOODZ klimt u door de bossen naar het hoogste punt van de Veluwe met de Emmapiramide. U wandelt door het historische deel van Rozendaal en langs het imposante kasteel Rosendael met één van de oudste parken van ons land. Geniet van bossen en schitterende, uitgestrekte, glooiende heidevelden. U koerst dwars over het Rozendaalse Veld met pittige klimmetjes, maar dan ook met weidse uitzichten. Op de golvende Rheder- en Worth-Rhederheide heeft u bijna on-Nederlandse vergezichten. Voor uw viervoeter is er tijdens de wandeling ruimschoots de gelegenheid om lekker vrij rond te rennen.

Praktische informatie

Bij het startpunt is voldoende parkeergelegenheid.
Openingstijden van Restaurant Woodz: zie de website.
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Helma van Wezel.

14 reacties

15 februari 2023   

Reactie
Een prachtige route met voor ons als leuke en leerzame onderbreking een rondleiding door het kasteel voor ons beiden. Gratis. Hoe mooi wil je het hebben?! Wel je museumjaarkaart tonen.
Door Annie en Ben van Lochem

25 september 2021   

Reactie
Wat een pracht van een wandeling, van begin tot eind! De vijf sterren meer dan waard! Hier en daar pittig vanwege het klimmen en het zand. Helaas geen zon vandaag, een mooi excuus om deze wandeling nog eens te lopen met mooi(er) weer ;-)
Door Daniël

2 juli 2021   

foto
Reactie
Een super mooie route over een schitterend stukje Veluwe. Jammer van de hondenlosloopstukken, waar je helaas hinder hebt van grote roedels honden. Gelukkig grote stukken stille heide en onvergetelijke panorama's.
Door Marion en Fred

25 juni 2021   

foto
Reactie
Erg mooie wandeling. En sommige stukken niemand te zien. Verrassend heuvelachtig. Eindeloze rust. Genoten!
Door Arjan

24 februari 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling met veel variatie. Compliment voor de routemakers. Hoewel al meer dan 30 jaar woonachtig in de regio waren er voor mij best veel stukken onbekend terrein.
Door Ad

20 september 2020   

Reactie
Na bijna 4 jaar deze prachtige wandeling nogmaals gelopen, nog op de oude beschrijving (zie pas net dat er een nieuwe is gemaakt). Op het Rozendaalse veld lekker onze eigen weg uitgestippeld. De Emmapiramide is overigens gesloten vanwege corona.
Door Marien

6 juli 2019   

Reactie
Een heerlijke wandeling door mooie bossen en over de grote vlakte van het Roozendaalse zand. Het is erg afwisselend en gaat soms pittig op en neer door het heuvelachtige terrein. Maar zeer de moeite waard. Perfect beschreven!
Door Loes en Theo van den Dool

7 mei 2018   

foto
Reactie
Deze route brengt je in een mooi stuk van de Veluwe. Mooie stukken met enorme vergezichten, uitgestrekte heidevelden en ruige zandverstuivingen. Daarnaast ook nog een mooi stuk over het landgoed Rosendael en langs de Emma Piramide.
Door Marion en Fred

15 maart 2017   

foto
Reactie
Wat blijft dit toch een prachtige route. Leuk stukje door Rozendaal!!
En dan de paadjes: romantisch, met obstakels, grazig, met ups en downs en golvend door de bossen en over de heide/grasvlakte, met pittige klimmetjes: Gewoon VOLOP GENIETEN!!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

11 december 2016   

foto
Reactie
De wandeling is zeer afwisselend door de afwisseling van bos en heide. Tevens zijn er onderweg diverse mooie vergezichten te zien. Verder is de wandeling goed beschreven. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen.
Door Saskia en Jan

26 oktober 2016   

foto
Reactie
Na enkele opmerkingen van wandelaars hebben we vandaag deze route gelopen en op enkele punten aangescherpt. Het was een prachtige dag met fraaie herfstkleuren, zie foto. Tevens kwamen we er achter dat er horeca is aan het begin van de route.
Door Gert en Corrie

23 oktober 2016   

foto
Reactie
Een super wandeling over mooie stukjes Veluwe. Genieten van mooie bospaden en weidse vergezichten. Met de mooie herfstkleuren kilometers genieten.
Door Marion en Fred den Hertog

16 oktober 2016   

foto
Reactie
Dit is inderdaad een heel erg mooie wandeling. Nadat we in het begin de weg een beetje kwijt waren geraakt, konden we die bij het Rozendaalse Veld weer oppakken. En wat een weidse blikken leverde dat op op deze prachtige zomerse dag half oktober!
Door Marien

3 april 2016   

Reactie
Dit is een héééél mooie wandeling. Zeker 5 sterren waard.
Waarschijnlijk is het in de zomermaanden een stuk drukker dan nu.
Door Jaap Stoeller

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"