Kastelenroute Diepenheim

16 km

Startpunt

NS station Goor
Stationslaan 3
7471 AP Goor

coördinaten: N52.23030 E6.58476

Introductie

Kastelenroute Diepenheim is een mooie veelal beschutte wandeling door afwisselende natuur. De route voert door boerenland, langs het Twentekanaal en over fraaie landgoederen, langs Huize Diepenheim, Nijenhuis en kasteel Weldam. In de zomer kunt u ook een uitstapje maken naar kasteel Warmelo. Op veel plaatsen zijn leuke doorkijkjes te vinden. Onderweg komt u diverse picknickplaatsen en bankjes tegen.

Praktische informatie

Bij het station in Goor is voldoende parkeergelegenheid.

Direct bij de start is geen horeca, daarvoor moet u even Goor in lopen. Bijvoorbeeld naar café De Ster, Grotestraat 91 of naar Grand café De Zon, Kerkstraat 20.
In Diepenheim zijn diverse horecagelegenheden. Van 1 mei t/m 1 oktober kunt u een kleine omweg maken naar Kasteel Warmelo en daar iets drinken in de theeschenkerij. (Gps'ers volgen 'Alt Diepenh'.) Kijk op de websites voor de actuele openingstijden.
Met dank aan de routemaker(s) Joke Kottelenberg en aan de controleur(s) Janneke van de Bunt.

12 reacties

19 februari 2023   

foto
Reactie
En weer….. Het blijft een van mijn favoriete routes. Mooi afwisselend en veel te zien onderweg. Heeeeeel veel sneeuwklokjes rond de kastelen. 👍
Door Marian

8 maart 2022   

foto
Reactie
Mooie route met veel afwisseling in landschap. De natuur ontwaakt en alles komt weer boven de grond. Wanneer je dan ook nog kunt lopen met van dat mooie weer kan de dag niet meer stuk!
Door Hans

5 december 2021   

foto
Reactie
We zijn het binnen zitten zat dus dan maar door de regen. Dit blijft een heerlijke afwisselende route om te lopen. Wij beginnen altijd in Diepenheim en ik ken hem al bijna uit mijn hoofd dus dat zegt genoeg 👍 en de regen viel gelukkig mee.
Door Marian en Harry

23 november 2020   

foto
Reactie
Mooie route met bijzondere elementen als een kanaal met schepen, kastelen, een Engelse kapel, oprijlanen, oude bomen en dit alles binnen een overwegend mooi landschap. De verbindende wegen/paden hadden van ons wat minder recht/saai mogen zijn.
Door Annie en Ben van Lochem

22 november 2020   

foto
Reactie
Wow! De prachtige herfstkleuren passen zo goed bij de kastelen die we onderweg gezien hebben. Een prachtige route die ons een mooi stukje Twente laat zien. Zeker de moeite waard! Hondje is mee geweest, aan de lijn prima te doen!
Door Lidy met hondje Aedel

15 maart 2020   

foto
Reactie
Wij vinden dit echt een leuke afwisselende route. En we hebben er weer volop van genoten vandaag. Het speenkruid en de bosanemonen bloeien weer en veel vogels gespot 👍
Door Marian Ligtenbarg

5 februari 2018   

Reactie
Wat een goede beschrijving en wat een prachtige omgeving. Ons lekker staan vergapen bij mooie kasteeltjes. Lunch genoten bij Irma's in Diepenheim.
Door Nelleke Harder

25 juni 2017   

foto
Reactie
Vandaag deze route nogmaals gelopen en nu samen. Deze keer in Diepenheim begonnen en ongeveer halverwege gepicknickt aan het Twentekanaal. Alles mooi groen, mooie bermen, bloeiende aardappelenvelden, de mais komt weer op... Dus weer volop genoten.
Door Marian en Harry Ligtenbarg

12 maart 2017   

foto
Reactie
Vandaag genoten van deze leuke afwisselende route! Heerlijk lenteweertje en veel te zien onderweg 👍
Door Marian Ligtenbarg

30 april 2016   

foto
Reactie
Leuke rustige route, de kastelen vormen een mooie afwisseling.
Door Rob en Yvonne

26 augustus 2015   

foto
Reactie
Een mooie wandeltocht tussen Goor en Diepenheim met maar liefst 4 prachtige kastelen onderweg. Kasteel Warmelo is een schitterende pauzelocatie die u zeker niet mag overslaan.
Door Wimke

19 april 2015   

foto
Reactie
Prachtig! Met als hoogtepunten Diepenheim en de omgeving van kasteel Nijenhuis. Volop bosanemoontjes gezien, een paar velden met wilde tulpen èn een ijsvogel. Vanaf punt 7 was het even saai over de weg langs het kanaal, maar verder was het genieten.
Door Toos Andriesse en Hester van Kempen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"