Celtic Fields

13 km

Startpunt

Landgoed de Scheleberg
Immenweg 15
6741 KP Lunteren

coördinaten: N52.08760 E5.66931

Introductie

Toppark Landgoed de Scheleberg ligt midden in de natuur. Parkeer uw auto op de parkeerplaats aan het einde van de indrukwekkende oprijlaan. Bij de rotonde voor het hoofdgebouw direct scherp naar rechts is een bezoekersparkeerplaats.

De wandeling leidt u langs bijzondere plaatsen. Allereerst De Koepel, een bijzondere uitzichttoren in het Luntersche Buurtbos. Door de kuil van een zandafgraving voor de aanleg van ‘Het Kippenlijntje’, de spoorlijn Ede Wageningen Barneveld, loopt u naar het geografisch middelpunt van Nederland. Ook de Germaanse Put en de Celtic Fields uit de ijzertijd zijn interessant om te zien. Het gereconstrueerde boerencomplex is een mooie pauzeplek. Over het beschermde natuurgebied het Wekeromse Zand keert u terug naar het Landgoed de Scheleberg. De route maakt bijna geheel gebruik van de onverharde paden door een gevarieerd bos- en agrarisch gebied. Het is af en toe klimmen en dalen in het glooiende, schele, landschap.

Praktische informatie

Bij Toppark De Scheleberg is een gratis parkeerplaats.
Een aangenaam vertrek- en eindpunt is het terras van het restaurant van het landgoed De Scheleberg, Het Parkrestaurant.
Ruim drie km verder op komt u langs HCR De Lunterse Boer, eveneens een aangename pauzeplek, vooral als u bij de start niet op het terras terecht kon vanwege de openingtijden. Raadpleeg de openingstijden van tevoren even, u vindt ze op de websites.
Onderweg is er ruimschoots gelegenheid om in de natuur te picknicken.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Peter Werkhoven.

8 reacties

24 augustus 2021   

foto
Reactie
Genoten van deze schitterende route!
Door Ellen

24 augustus 2020   

foto
Reactie
Leuke, afwisselende wandeling. Glooiend terrein, open plekken in het bos, mooie doorkijkjes en de hei die nu prachtig in bloei staat. De 'omweg' over het Wekeromse Zand is zeer de moeite waard.
Door Rob en Ien

20 juni 2020   

Reactie
Geweldig mooie afwisselende wandeling. Veel te zien onderweg en genoeg bankjes om te genieten van de omgeving of even bij te komen. Ondanks de 13 km best een pittige wandeling, maar absoluut de moeite waard.
Door Lenny en Hans Beumer

18 maart 2020   

Reactie
In de tijd dat Corona ons in de greep houdt geprobeerd buiten te genieten van het natuurschoon. Wat ruimschoots is gelukt! Mooie afwisselende route met leuke geschiedenis feitjes. Een aanrader!
Door Rob en Loes Lucas

11 augustus 2018   

foto
Reactie
Betoverend mooie kleurschakeringen door de kruitdroge zomer op 't Wekeromse zand! Rondom de Koepel was het gezellig druk. Bij de Celtic Fields vierden de vrijwilligers een historisch feestje. Heel leuke extraatjes tijdens deze toch al prachtige route!
Door Harm en Tiny

24 juni 2018   

Reactie
Prachtige wandeling van 12 km door bos, over heideveldjes en over zandverstuivingen. Ook veel culturele bezienswaardigheden. De GPS-track bleek erg handig bij de zandverstuiving, de beschrijving biedt wat minder houvast. Zondag, maar toch erg rustig.
Door Gertje

6 maart 2018   

foto
Reactie
Alweer een prachtige route van DMR! Heel veelzijdig met veel cultureel erfgoed. Het is fijn dat erover wordt verteld op de routebeschrijving. De route was zeer goed beschreven. Ik heb daar veel bewondering voor.
Zelfs reeën gezien!
Door Ria van den Born

11 oktober 2015   

Reactie
Prachtige route met historische achtergronden: middelpunt van Nederland, de Romeinse waterput, de Celtic Fields met daarbij een nagebouwde boerderij uit die tijd. Ook het stuk over het Wekeromse Zand is de moeite zeker waard!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"