Landgoed Haarzuilens

10 km

Startpunt

P ten oosten van Parkweg 2
Parkweg 2
3451 RJ Vleuten

coördinaten: N52.10660 E4.99850

Introductie

Met deze wandeling verkent u het minder bekende oostelijke gedeelte van Landgoed Haarzuilens. Eens was hier boerenland, nu is het gebied teruggegeven aan de natuur. U loopt door een open landschap afgewisseld met kleine bosjes. Ook bezoekt u het pittoreske dorp Haarzuilens, Moestuin de Haar, de avontuurlijke kinderspeelnatuur van Oerrr, een paar dierenparkjes en boomgaard De Boswachter. In de boomgaard mag u gratis het aanwezige fruit plukken.
U kunt de wandeling twee maal verlengen: met verlenging 1 bezoekt u moestuin De Haar en/of Emmaus Haarzuilens en via verlenging 2 kunt u Kasteel De Haar, het kasteelpark en de kasteelwinkel bezoeken.
De route gaat voornamelijk over goed beloopbare paden met een enkel stukje avontuurlijk struinen. Soms wordt u, echter alleen als u dat wilt, uitgedaagd om avontuurlijke hindernissen te overwinnen.
De hoofdroute gaat niet over deze hindernissen, maar als u de uitdagingen aangaat is het misschien handig om droge kleding bij u te hebben ... .

Praktische informatie

Het startpunt is een gratis parkeerterreintje.
Komt u met de trein? Reis dan naar NS-station Vleuten.

Onderweg is, met uitzondering van maandag, voldoende horeca.
Na 3km komt u langs de levendige Geertje´s Hoeve, een boerderij met landwinkel, een ruim terras, veel aaibeesten en de mogelijkheid tot ponyrijden.
Even verder bereikt u Gasterij Wielrevelt. Hier kunt u in een wat rustiger omgeving van uw consumptie genieten.
Weer 4km verder vind u in het dorp Haarzuilens twee horecagelegenheden: Restaurant Toetje en 't Wapen van Haarzuylen, beiden op maandag gesloten.
Wandelt u daarna ook naar kasteel De Haar dan vindt u op het stalplein van het kasteel Koetshuis De Haar met een fraai terras. De horeca en kasteelwinkel zijn gratis te bereiken. Voor kasteel en park moet u toegang betalen.
Naast de horeca treft u onderweg voldoende (picknick)banken aan.
Na veel regen kunnen sommige paden behoorlijk modderig zijn.

Westelijk van het dorp Haarzuilens ligt Moestuin de Haar, waar u woensdag tussen 10 en 16 uur en zaterdag tussen 10 en 14 uur welkom bent om de gewassen te bewonderen en een praatje te maken met de vrijwilligers.
Daar is ook Emaus Haarzuilens, een bijzondere woon-werkgemeenschap en kringloopwinkel.
Met dank aan de routemaker(s) René de Jong en aan de controleur(s) Joha van den Honert.

3 reacties

5 maart 2022   

Reactie
Met ideaal wandelweer deze wandeling gedaan. Helaas wat tegengevallen door de geforceerde extra rondjes om de 10km vol te krijgen. Wel zeer interessant om te zien hoe landbouwgrond teruggegeven wordt aan de natuur. Over 10jr nog een keer kijken.
Door Hetty

11 januari 2022   

foto
Reactie
Een verrassende wandeling zo vlak bij de bewoonde wereld. Door open landschap, waar vroeger landbouwers werkten, maar nu veel nieuwe natuur met leuke paden. Wel wat modderig hier en daar, met hulp van de gps zocht ik af en toe een droger pad op.
Door Mieke

18 oktober 2021   

foto
Reactie
Knap gemaakt, een weids coulisselandschap en toch zoveel ommetjes en dat alles in de nabijheid van de stad die je niet ziet. Een kinderboerderij met een vrolijke volière, heuveltjes met eetbare vruchten, een kasteelboomgaard enz. enz.
Door Hans Doorenbosch

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"