Eesveense Hooilanden

fietsroute - 44 km of 63 km

Deze fietstocht voert u rond de Eesveense Hooilanden, een uitgebreid weidegebied aan weerszijden van de Steenwijker Aa. Het is dus genieten van veel vergezichten. Aan drie kanten wordt dit gebied begrensd door bossen die allemaal worden 'aangedaan'. U toert over prachtige, lange fietspaden en schelpenpaden door de bossen bij Havelte, waar u een kijkje kunt nemen bij een hunebed, en het Holtingerveld. Ook komt u door het Nationaal Park Drents Friese Wold en fietst u over het unieke Doldersummerveld.
Heel bijzonder is het dorp Frederiksoord. U waant zich in tijden van lang geleden en passeert verschillende gebouwen die gesticht zijn door de Maatschappij van Weldadigheid.

Praktische informatie

Bent u met de auto dan kunt u parkeren op het P+R terrein achter het station.
Onderweg vind u op verschillende plaatsen horeca, onder andere in Frederiksoord.

Startpunt Eesveense Hooilanden

NS station Steenwijk
Stationsplein 2
8331 GM Steenwijk

coördinaten: N52.79090 E6.11670
Met dank aan de routemaker(s) Aad van Dorp en aan de controleur(s) Ritha Jorna.

5 reacties

12 augustus 2021   

foto
Reactie
Een gevarieerde tocht, veel dieren, o.a schapen en runderen gezien. Verder bloeiende hei en veel boerderijen en chique huizen. Alles wat het platteland te bieden heeft, vind je hier, zelfs bollenvelden met gladiolen. Prachtige fietstocht.
Door Inge

15 september 2020   

foto
Reactie
Een bijzonder mooie tocht. Heel erg genoten van de afwisseling: bos, heide (deels nog in bloei), prachtige vennen, weidse vergezichten, water, schapen en koeien(vlaaien). En dan die schitterende fietspaden. Voor herhaling vatbaar!!
Door Jan en Willy ter Haar

2 september 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtige afwisselende fietstocht en dan ook nog op een zonnige dag. Genieten van de hei, de bossen en de autoluwe route. Voor ons 1 van de mooiste routes ooit. In het begin nog een paar koeien op het fietspad.
Door Lenny en Hans Beumer

29 juni 2020   

Reactie
Een heel mooie en afwisselende route. Vooral heel leuk als je dit gebied al eerder verkend hebt via fietsknooppunten. Deze route kiest regelmatig andere paden. Een aanrader vooral ook door de afwisseling. Eerder gefietst als ontrack route.
Door Jos Vink

4 september 2018   

foto
Reactie
Wat is het heerlijk fietsen door het Steenwijkerland. Veel lange fietspaden door bossen, over heidevelden en langs open gebied. Bijzonder vond ik het koloniedorp Frederiksoord. Erg leuk om daar een kijkje te nemen.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"