Bij Brooklyn

fietsroute - 38 km of 48 km

Laat u verrassen door het zeventiende eeuwse karakter van deze fietstocht! Vanaf het station fietst u al snel rond de oude polder en watergangen van Groot en Klein Oud-Aa. Na de oversteek per pont van het Amsterdam-Rijnkanaal en een stukje Vecht gaat de route om de Loenderveensche Plas heen. Vervolgens rijdt u door Vreeland, via de Vecht naar het oude dorpscentrum van Loenen en vervolgt u de route langs de Vecht met z’n mooie buitenplaatsen. U maakt nog een ommetje door polder Proosdij en fietst langs een paar mooie kastelen. Via het centrum van Breukelen rijdt u terug naar het station.

Praktische informatie

In de buurt van het station zijn gratis P+R-terreinen. Parkeer op terrein 2 of 3.
Het pontje over het Amsterdam-Rijnkanaal vaart ma t/m za van 7.30 - 16.30 uur en za en zo van 9.30 uur tot 18.10 uur. Kijk voordat u de route gaat fietsen altijd even of het pontje vaart.

Horeca treft u op meerdere plaatsen aan. Bijvoorbeeld aan de Veenkade bij Wilnis: Paviljoen Toren De Grote Sniep, in Vreeland: Mevr. Daalder of in Loosdrecht: Eetcafé de Eend.

Op zondag kan het langs de Vecht met al z'n bootjes erg druk zijn.

Startpunt Bij Brooklyn

NS station Breukelen
Stationsweg 89
3621 LK Breukelen

coördinaten: N52.17050 E4.99076
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

7 reacties

31 maart 2024   

foto
Reactie
De route was niet nieuw voor mij. Maar het was weer genieten om te fietsen over de vele leuke fietspaadjes op de kades. En natuurlijk van de Vecht. Het zonnetje kwam erbij, dus dan wordt alles extra mooi!
Door Mieke

10 augustus 2020   

foto
Reactie
Wat een mooie afwisselende route. We waren onbekend in dit gebied en het heeft ons verrast langs hoeveel mooie paadjes we hebben gefietst. We kwamen door mooie oude plaatsen, veel natuurschoon en natuurlijk de prachtige landhuizen langs de Vecht.
Door Joke en Jaap

3 juli 2018   

foto
Reactie
Heerlijk genieten op deze warme, zomerse dag. Dan is het windje langs de Vecht en plassen heel erg welkom en fiets je met plezier langs het water wat overvloedig aanwezig is op deze tocht. Mooi zicht vanuit de observatietoren aan de Lambertzkade.
Door Marjan

7 juni 2018   

foto
Reactie
Wat een heerlijke fietstocht. Echt zo'n route om van te genieten met dit prachtige weer. Op deze donderdag viel het mee met de drukte. Wat is de Vecht toch prachtig! Maar ook de andere delen van de route, met de weidse uitzichten en de rust.
Door Mieke Timmer

15 juli 2016   

Reactie
Deze route nu voor de derde keer gereden en het blijft een prachtig stukje Nederland Waterland! Heel afwisselend, mooie paadjes en van tijd tot tijd een prachtig uitzicht. Het was weer genieten!
Door Thea Ackema

20 augustus 2015   

Reactie
Zoveel rust in het eerste gedeelte van de route te midden van zo'n druk gedeelte van het land!!!! Het was fantastisch. Mooie kleine weggetjes. Uniek! Het tweede gedeelte is ook prachtig langs de Vecht en laat een mooi gedeelte van Nederland zien.
Door A.Groen

2 augustus 2015   

foto
Reactie
Weidse weide-vergezichten, de romantische Vecht met zijn bruggen en sluisjes, kastelen, een pontje, prima horeca en...... mooi weer. Alles top. Het was genieten. Langs de Vecht gezellig druk, in het weidegebied heerlijk rustig. Wat een contrast.
Door René en Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"