Bylaers Paradijs

16 km

Startpunt

De Roskam
Hessenweg 212
3791 PN Achterveld

coördinaten: N52.13440 E5.49648

Introductie

De wandeling gaat door het mooie gebied van de Gelderse Vallei tussen Leusden en Barneveld. Een afwisseling van kleine akkers en weilanden, bossen en beekjes, houtwallen en heide. U doorkruist de oude landgoederen Groot Bylaer, Klein Bylaer, Paradijs en Fliert. Tegen het einde van de wandeling komt u door de nieuwe natuur rond de Modderbeek om via een pittoresk stukje Achterveld de wandeling af te ronden.

De wandeling is merendeels onverhard. U loopt een variatie van eenmanspaadjes en mooie, goed beloopbare bospaden. Aan wat stukjes asfalt, meestal rustige boerenweggetjes, valt niet te ontkomen.
Sommige stukken gaan over de Gelderse Vallei Trail, een ruiter- en menpad dat ook opengesteld is voor wandelaars.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar per (buurt)bus. Uw uitstaphalte is RK Kerk in Achterveld.

De Roskam bij de start is dagelijks geopend vanaf 9 uur. Na ongeveer tien kilometer komt u langs Boerderij 't Paradijs, een zorgboerderij met daarbij een boerderijwinkel waar o.a. fruit en fruitsap te koop is.

De wandeling gaat door een laaggelegen gebied. Paden kunnen dus modderig en drassig zijn. Houd hier rekening mee bij de keuze van uw schoeisel.
Met dank aan de routemaker(s) Jos Baardemans en Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Hans Becker Hoff.

19 reacties

15 september 2023   

Reactie
Op een septemberdag met ideaal wandelweer liepen wij deze erg fraaie tocht. We rekenden op weilanden, heggen, koeien en een beekje. Verrassend afwisselend met wat heide en het vele bos vol varens. Echt een paradijselijke omgeving!
Door GJ Montagne en Bob Gerzon

25 juli 2023   

foto
Reactie
Een goede route die z'n naam eer aan doet, prachtig gewandeld langs de beek en tussen de bloemenvelden, het was ook nog eens heerlijk wandelweer. Een aanrader!
Door Marga en Hans

28 augustus 2021   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling in een rustige omgeving. De onverharde paden zijn soms wat modderig.
Door Petra Turion

2 juli 2021   

foto
Reactie
Helaas was het een grijze dag met een miezerige regen maar dat mocht de pret niet drukken. Prachtige wandeling. Hoge varens - prachtig- en de natuur zooooo groen.
Door Ina van der Goot

24 mei 2021   

Reactie
Prachtige route! De natuur is - dankzij de royale neerslag - weldadig groen. Genoten van alle tinten groen.
Door Wil

2 april 2021   

foto
Reactie
Het was een koude dag, maar daardoor ook een heel rustige dag. Mooie afwisseling van bos, water, landgoederen en vergezichten. Veel te zien in de natuur, bloesem, jonge bladeren en veel vogels! Ga hem lopen, het is de moeite waard.
Door Evert Jan

19 maart 2021   

foto
Reactie
We hadden waarschijnlijk geen mooiere dag kunnen kiezen voor deze fraaie wandeling. Overwegend kleinschalig landschap, bos, hei, water, de lentezon erbij. Wat heb je dan nog meer te wensen?
Door Janneke

6 maart 2021   

foto
Reactie
Wat een verrassend mooie en gevarieerde wandeling! Het eerste deel, door Achterveld, is weliswaar wat minder mooi, maar is maar een kort stukje.
Door Anne-Marie Blomesath

22 februari 2021   

foto
Reactie
Een wandeling met een enorme afwisseling. In het begin war minder, maar even doorbijten en dan wordt het wonderschoon. Een pracht waterrijk heide en bosgebied, mooie landgoederen en verrassende paadjes. Wij hebben er weer volop van genoten.
Door Marion en Fred

17 mei 2020   

foto
Reactie
Heerlijke afwisselende wandeling. Vlot te lopen en even goed opletten waar de heenweg en terugweg elkaar kruisen. Ideale wandeling met wat bewolkt weer.
Door Hetty

10 mei 2020   

Reactie
Bij redelijk warm en droog weer met weinig asfalt en veel rust en mooie natuur. Met veel vogels en vlinders en met stukken van het Paradijspad. Veel afwisseling met bos, heide en polder en een goede beschrijving. Heb erg genoten van deze wandeling.
Door Simon van Luijtelaar

24 januari 2020   

foto
Reactie
Vrij somber en koud weer. Een mystieke sfeer in januari. Rust, reeën, ruige paden. Kortom een heerlijke wandeling in een nog steeds kleinschalig landschap. Voor alle zekerheid een mandarijntje meegenomen, geen appel!
Door Ruud en Marja

28 augustus 2019   

Reactie
Een mooi afwisselende route in natuurpracht vol kleurrijke veldbloemen en stilte. Goed beschreven. De appel kun je zonder gevolgen eten.
Door Ria en Rien

6 augustus 2019   

Reactie
Even de eerste kilometers door het dorp vergeten en dan een hemelse route met zelfs een stuk door het Paradijs. Mooie paadjes, oude lanen, mooie natte heide velden en nog veel meer moois. Een verdiende vijf sterrenroute.
Door Marion en Fred

8 juli 2019   

Reactie
Het is een geweldig mooie afwisselende wandeling met een goede beschrijving.
Door Joke en Ben hogendoorn

16 juni 2019   

Reactie
Wat een schitterende en erg gevarieerde rondwandeling over kleine paadjes. We kwamen langs beekjes, over een stuk hei, langs boerenland en door prachtige bossen. Een wandeling van 6 sterren!
Door Loes en Theo van den Dool

2 januari 2019   

foto
Reactie
Wat een pracht wandeling om het nieuwe jaar mee te beginnen! Heel afwisselend, mooie doorkijkjes, heide, bossen, velden en langs dit mooie natuurgebied. Jos dank je wel.
Door Thea Ackema

4 december 2018   

foto
Reactie
Vandaag bij heerlijk weer in het Paradijs gewandeld. Een prachtige en verrassende route. Geen slang gezien, maar wel een appel gegeten.
Door Adam en Eva

2 november 2018   

foto
Reactie
Een prachtige en afwisselende route. Veel natuurpracht en stilte. Onderweg ook prachtige velden vol kleurrijke veldbloemen en dat begin november. Aanrader!
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"