Dartelen om Broekhuizen

wandelroute - 14 km

Het is heerlijk wandelen over en rond het landgoed Broekhuizen en de buurtschap Darthuizen. In dit gevarieerde wandelgebied zijn natuur en cultuur nauw met elkaar verweven. U doorkruist de Dartheide, de Darthese, de Dartheuvel en delen van de Darthuizenberg. Er zijn mooie beukenlanen, smalle kronkelpaden en enkele pittige beklimmingen.

Praktische informatie

Het startpunt is goed per bus te bereiken. Vanaf station Driebergen-Zeist brengt lijn 50 richting Wageningen of Veenendaal u ieder kwartier naar het startpunt. Uitstappen bij halte Donderberg.

Bij de start vindt u restaurant Darthuizen, geopend di t/m zo van 12 tot 22 uur, ma gesloten.

Startpunt Dartelen om Broekhuizen

Restaurant Darthuizen
Rijksstraatweg 315
3956 CP Leersum

coördinaten: N52.01560 E5.41619
Met dank aan de routemaker(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

7 reacties

18 juli 2020   

foto
Reactie
Zeer gevarieerde wandeling, met cultuur en natuur. Tweede deel vrijwel niemand tegengekomen. Het venijn zit 'm in de staart bij deze route: de beklimming van de heuvel naar de Tombe van Nellesteijn.
Door Anne-Marie Blomesath

14 februari 2019   

Reactie
Een erg mooie wandeling om te genieten van landgoederen met een geschiedenis. Veel hoogtepunten als schitterende waterpartijen, beukenlanen en de Darthuizerberg.
Door Loes en Theo van den Dool

23 juli 2017   

foto
Reactie
Mooie en helder beschreven wandeling. Wij liepen deze op een bewolkte en regenachtige zomerdag. Dan is het wat somber in dit bosrijke gebied. Tip: loop de route bij zonnig weer c.q. in de herfst of de lente.
Door Ien Holman en Rob Rem

26 november 2016   

foto
Reactie
Met een groep van 14 personen lekker wezen Dartelen. Een gevarieerde route onderlangs en over de Utrechtse Heuvelrug. Bijna aan het einde wel héél erg smalle paadjes met dichte begroeiing, maar op GPS goed te lopen. Wel zit het venijn in de staart.
Door Gert en Corrie

24 juli 2016   

Reactie
Zelfs op zondag midden in de vakantie was het rustig dartelen om Broekhuizen. Prachtige stukjes bos met zo nu en dan een mooi uitzicht. Smalle kronkelpaadjes lijken midden in de zomer soms even op een speurtocht. Wij waren zeer gelukkig en tevreden!
Door Liesbeth Slager en Sofie Saman

21 januari 2016   

foto
Reactie
Op deze mistige winterdag deze heerlijke wandeling weer eens gelopen. De afwisseling in het landschap en de keuze van de vaak kleine paadjes maken de niet te lange wandeling bijzonder.
Door Jos

9 januari 2016   

foto
Reactie
Een schitterend gevarieerde route bij landgoed Broekhuizen en buurtschap Darthuizen. Met als afsluiting 3 leuke eekhoorns die het wandelpad kruisten. Aanrader deze wandeling!
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"