Watertuin

wandelroute - 16 km

Watertuin is een gevarieerde wandeling in het unieke natuurgebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Glooiende naald-, loofbossen, en kanalen wisselen elkaar regelmatig af. Via een pittige klim komt u op uitzichtduin Tonneblink. Vandaar heeft u een prachtig overzicht over het hele gebied. Deze waterrijke route leidt u over mooie begaanbare paden, graspaden en af en toe wat struinen en een stukje klinkerweg. U zult zeker damherten spotten, maar ook een ree of een vos kunnen uw pad kruisen.

Praktische informatie

OV-reizigers: vanaf station Heemstede-Aerdenhout is Uitspanning De Oase met de bus te bereiken, uitstaphalte Waterleiding, Aerdenhout.
Bij het startpunt is een betaald parkeerterrein, € 2 per dag.
Een toegangskaart voor het duinterrein kunt u kopen bij de automaat (pinnen).

Pannenkoekenhuis de Oase is een gezellige horecagelegenheid met terras. Dagelijks geopend vanaf 9.30 uur behalve op maandag.
Na ruim 3km kunt u, iets van de route af, bij Dune aan de duinrand; let op de openingstijden.
In Bezoekerscentrum De Oranjekom is een eenvoudige koffievoorziening en u vindt er veel informatie over het duingebied. Geopend di t/m zo tussen 10-17 uur en tijdens feestdagen ook op maandag.

Startpunt Watertuin

Pannenkoekenhuis de Oase
1e Leijweg 9
2114 BH Vogelenzang

coördinaten: N52.34570 E4.58257
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

9 reacties

11 januari 2024   

foto
Reactie
Heerlijke, gevarieerde wandeling door dit prachtige gebied.
Door Josephine

18 oktober 2022   

foto
Reactie
Weer intens genoten van deze schitterende route van Mieke Timmer! Een wandeling die je desnoods eenvoudig kunt inkorten. De burlende herten lieten zich meerdere malen zien.
Door Frits Talsma

26 februari 2021   

foto
Reactie
Vandaag heerlijk gewandeld door de duinen. Mooi uitzichtpunt met uitzicht over de duinen en Zandvoort. Wandeling is een aanrader.
Door Ruud

23 januari 2021   

Reactie
De 17 km waren om voordat we het door hadden! Wat een mooie wandeling. Veel variatie (bos, veld, duin) en bij tijd en wijle lekker doorstappen over de graspaden langs de kanalen.
Door Marielle

11 september 2020   

foto
Reactie
Vanaf station Heemstede ben je met de OV-fiets in 10 min bij de gastvrije Oase. Watertuin doet zijn naam eer aan. Het duinwater kwam in 1853 dankzij Van Lennep beschikbaar voor Amsterdam.
De damherten lieten zich veelvuldig zien. Mieke bedankt!
Door Frits Talsma

31 maart 2018   

foto
Reactie
Schitterende wandeling met veel afwisseling. Eigenlijk alleen maar onverharde paden. Er zit werkelijk geen enkele saai stukje in. Echt een aanrader en voor herhaling vatbaar!!
Door Jelle en Katinka

5 februari 2017   

foto
Reactie
Wow! Deze route moet je gelopen hebben en wij gaan deze zeker nog een keer lopen in het voorjaar. Een schitterend uitkijkpunt, veel herten en veel afwisseling. Ondanks de grijze weersomstandigheden hebben we genoten.
Door Ria, Nico en Yvonne

15 augustus 2016   

foto
Reactie
Vanochtend om 4 uur opgestaan, flink stuk gereden en om klokslag 6 uur aan de wandel. Mistflarden tijdens het eerste uur van de wandeling zorgden voor een extra dimensie. Prachtige route met veel afwisseling! We hebben met volle teugen genoten.
Door Ellis Ficker

4 juli 2016   

foto
Reactie
Watertuin is een ons bekende route. Daarom is het verrassend dat er een uitzichtpunt en een leuk wildpaadje aan de wandeling zijn toegevoegd.
Het burlen is al begonnen!
Door Hans en Mirjam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"