Toeren door de Vechtstreek

fietsroute - 67 km of 83 km

Bij de Vechtstreek denkt u waarschijnlijk aan die mooie rivier met zijn chique buitenhuizen en theeprieeltjes aan de oever. Tijdens de langste variant van Combi Vechtstreek toert u er ongeveer 20 kilometer langs.
Maar de Vechtstreek biedt meer. Er zijn fietspaden en rustige landweggetjes met aan alle kanten een weids uitzicht over polders, natuurgebieden en veel water. Er is een pontje om het Amsterdam-Rijnkanaal over te steken.U komt langs forten van de Hollandse Waterlinie, langs molens en kastelen. Het is gewoon teveel om op te noemen, dus ga op ontdekkingstocht!

Praktische informatie

In de buurt van het station zijn gratis P+R-terreinen. Parkeer op terrein 2 of 3.

Het pontje over het Amsterdam-Rijnkanaal vaart ma t/m za van 7.30 - 16.30 uur en za en zo van 9.30 uur tot 18.10 uur. Kijk voordat u de route gaat fietsen altijd even of het pontje vaart.

Horeca treft u op meerdere plaatsen aan. Bijvoorbeeld aan de Veenkade bij Wilnis: Paviljoen Toren De Grote Sniep, in Vreeland: Mevr. Daalder en in Utrecht: Fort aan de Klop, in het fort is een brasserie gevestigd.
Ook in de dorpskern van Maarssen vindt u horeca:
Restaurant Le Brasseur en Teds Bistro.
Kijk voor de openingstijden van het Vechtstreekmuseum op deze site.
Informatie over de Nieuwe Hollandse Waterlinies vindt u op de website.

Deze lange fietstocht, met inkortingsmogelijkheid, is een vrijwel complete combinatie van twee kortere fietstochten die u ook afzonderlijk kunt rijden. Het betreft de fietstochten Bij Brooklyn en Fort en Vecht.

Daar waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.
Op zondag kan het langs de Vecht met al z'n bootjes erg druk zijn.

Startpunt Toeren door de Vechtstreek

NS station Breukelen
Stationsweg 89
3621 LK Breukelen

coördinaten: N52.17050 E4.99076
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Jan Verhagen en Marga Verhagen.

2 reacties

9 juni 2021   

foto
Reactie
Op deze zeer zonnige dag is het heerlijk toeren door deze waterrijke omgeving. Mooie vergezichten en stille smalle paadjes geven je een gevoel van rust. Als je dan ook nog een zwanenpaar met 7 jonkies tegenkomt is je dag helemaal top.
Door Marjan

9 augustus 2018   

Reactie
Wauw, wat een prachtige combiroute. Op een mooie zomerdag heerlijk gefietst. Veel afwisseling, polders, water, leuke paadjes, de Vecht is echt fantastisch, Fort aan de Klop mag je niet missen. Wat ons betreft komen er meer lange routes, 90 - 110 km.
Door W en E

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"