Dwalen bij Vasse

14 km of 19 km

Startpunt

RK Kerk
Denekamperweg 205
7661 RK Vasse

coördinaten: N52.43390 E6.83301

Introductie

Dwalen bij Vasse is een heerlijke wandeling tussen Vasse en de Duitse grens. Een zwerftocht die u langs veel prachtige plekjes voert in deze hoek van Twente. Zo wandelt u via glooiende essen en gevarieerde bossen langs het Mander Grafveld, over de Galgenberg, langs de Paardenslenkte en door het Springendal. Via de Hezinger Esch en de Tutenberg komt u weer in Vasse.

Praktische informatie

Bij de kerk in Vasse zijn langs de weg parkeerplaatsen voor uw auto.
Komt u met de bus, stap dan uit bij de halte RK kerk te Vasse.

Na ongeveer 9 km (inkorters na 2 km) komt u langs Watermolen Bels; kijk op de website voor de actuele openingstijden.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

18 reacties

22 februari 2024   

foto
Reactie
Erg mooie wandeling door het grensgebied, met een overvloed aan (en van) beekjes, uitzichten, heuveltjes, broekbossen, etc. Hier en daar avontuurlijk nat, en zeer de moeite waard.
Door Aad van Dorp

16 juni 2021   

Reactie
Een uitstekend beschreven wandeling door een wonderschoon landschap; prachtige weidse gezichten en vijverbronnen. Het was deze dag meer dan 30C maar gelukkig ging de tocht veel door bossen en langs bomen en daardoor goed te doen.
Door Annemarie

9 juni 2021   

foto
Reactie
Prachtige gevarieerde wandeling. Grafheuvels, bos, graanvelden, orchideeën en stinkzwammen. En dan ook nog beekjes en vennen en heerlijke pannenkoeken bij een watermolen. Wij genoten elke km van dit mooie glooiende landschap. Eigenlijk 6 sterren.
Door Ellen en Ruud

4 juni 2021   

Reactie
Een werkelijk fantastische wandeling door een schitterende omgeving. Deze wandeling mag met recht een topper heten.
Door Hein

27 april 2021   

Reactie
Wat een mooie route. Glooiende akkers, prachtige vergezichten, heide, bossen, mooie paden, etc. Zeer veel informatiebordjes onderweg, met zinvolle informatie. Het was zeer zeker de moeite waard om hiervoor een uur te rijden.
Door Roelof en Jeannette Courtz

25 april 2021   

foto
Reactie
Echt een 5-sterren wandeling. In dit toch al schitterende gebied loop je van hoogtepunt naar hoogtepunt. De vele besloten essen met de karakteristieke rode dakpannen geven perfect weer wat een coulissenlandschap is. Let ook op de kenmerkende hekken.
Door Guus

26 januari 2021   

foto
Reactie
Fenomenale route. Onderweg soms leuke c.q. nuttige info.
Door Annie en Ben van Lochem

26 oktober 2020   

Reactie
Mooie wandeling en nog mooier door de tijd van het jaar (najaar). De route is divers en wisselt mooi af. Het glooiende landschap is waanzinnig om doorheen te wandelen en loopt over in bosrijke en tot de verbeelding sprekende wandelpaden.
Door Bink

30 augustus 2019   

foto
Reactie
Wandelend genieten van het Twentse landschap, afwisselend, glooiend, coulisselandschap, heidevelden, beken, bronvijver. Aldaar een ijsvogel gespot. Kortom een superwandeling en een echte aanrader.
Door Arian, Ria en Hettie

17 juli 2019   

foto
Reactie
Wandeling door een prachtige natuur, waarbij je de hele dag de stilte hoort. Uniek voor ons land.
Door Corrie en Aad van Dillen

6 juni 2019   

foto
Reactie
Fantastisch mooie wandeling! Orchideeën, gele ratelaar en Spaanse ruiter allemaal in één beeld (zie foto) waargenomen zoals beschreven. Zeer gevarieerde tocht door een mooi stukje grensgebied.
Door Aad van Dorp

15 mei 2019   

foto
Reactie
Wát een prachtige afwisselende wandeling. Wat ons betreft mag deze voorgedragen worden voor de wandeling van 2019!
Door Mirjam en Nicole

31 augustus 2018   

foto
Reactie
Voor de 3e keer (voor mij sinds 2016 de mooiste route), deze route gelopen. Opnieuw een prachtige wandeling. Een 9! Na afloop een heerlijke pannenkoek met verse ingrediënten bij Tante Sien.
Door Marlies

2 februari 2018   

foto
Reactie
Gestart bij Watermolen Bels, voor de 14 km ronde. Wat een prachtige wandeling, vol afwisseling en geweldig mooie uitzichten. Troffen het enorm met het weer, lekker de zon erbij. Het blijft een super gebied om te wandelen.
Door Joke, Piet en Renny

4 september 2017   

foto
Reactie
Al veel routes gelopen rond Vasse maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Veel stukken waren wel bekend maar het totaal was echt super!
Door Anton van de Vondervoort

29 juli 2017   

foto
Reactie
Gisteren deze route tegengesteld gelopen heel ander gezicht. Een drankje gedaan op het gezellige terras bij "Theeschenkerij Watermolen Bels". En onderweg al diverse soorten paddenstoelen gespot en dat al eind juli...
Door Marlies

15 juli 2017   

Reactie
Vanuit het dorpje Vasse loop je zo de uitgestrekte natuur in. We kwamen nog een boswachter tegen die vertelde ons dat hondjes buiten de bebouwde kom, mits onder appèl zelfs los mee mogen. Niet in het natuurgebied dus, dan even het lijntje eraan aub!
Door Lidy met hond Jaen

19 augustus 2016   

foto
Reactie
In 1 woord een prachtige afwisselende route van de eerste tot de laatste stap. De heide staat mooi in bloei, mooie vergezichten in het afwisselende landschap. 9,8 hoogste cijfer ever, wat mij betreft kan deze op de wandelroute van het jaar nominatie.
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"