Gooi, Gein...

fietsroute - 107 km

Tijdens deze tweedaagse fietstocht kunt u volop genieten van de veelzijdigheid van het Gooi en de Vechtstreek. Op de eerste dag fietst u 58km. Na buitenplaatsen met landhuizen rijdt u tussen de plassen door naar de Vecht. Als het ritje langs deze mooie rivier achter de rug is, gaat u met een pontje over het Amsterdam-Rijnkanaal. U maakt een uitstapje naar het gebied van De Ronde Venen en eindigt deze dag in Abcoude.

De tweede dag begint langs het slingerende Gein. U keert terug naar het Gooi en bezoekt verschillende historische stadjes. Via de romantische Ankeveense plassen fietst u naar 's Graveland. Door het Spanderswoud rijdt u naar station Bussum-Zuid; u heeft dan 49km afgelegd.

Praktische informatie

Komt u met de auto? Parkeren bij het startpunt is goed mogelijk, óf bij het station óf bij het sportcentrum. Zie de P op de plattegrond.

In bijna alle dorpjes en stadjes die u tijdens deze rondrit tegenkomt is horeca aanwezig.

U overnacht in het gezellige dorp Abcoude. Deze overnachting moet u zelf regelen. In de omgeving zijn diverse B&B 's.

Startpunt Gooi, Gein...

NS station Bussum-Zuid
Struikheiweg 5
1406 TK Bussum

coördinaten: N52.26560 E5.16304
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Marcel Steen.

5 reacties

5 november 2020   

foto
Reactie
Bijzonder interessante route om te fietsen. Ik kan hem iedereen aanbevelen.
Wil je het mooie Gooi en omgeving goed zien dit is je kans. Zeer gevarieerde route en mooie gelegenheden om even te stoppen om foto's te maken. Water, bos etc etc.
Door Marcel Steen

18 september 2018   

foto
Reactie
De 2e dag fietsten we over leuke fietspaden langs de Vecht, venen en het Gein. Bij de Grote Sniep kun je iets gebruiken en gratis de uitzichttoren beklimmen. Heb genoten, wist niet dat Noord Holland hier zo mooi is. Mieke bedankt.
Door Ank de Graaff

17 september 2018   

foto
Reactie
Deze fietstocht verdient wel 6 sterren. Met heerlijk weer fietsten we door mooie plaatsen. Je museumjaarkaart komt hier goed van pas. De 1e dag was geweldig. Mieke bedankt.
Door Ank de Graaff

17 juli 2016   

foto
Reactie
Prachtige fietstocht met heel veel variatie in het landschap. Water, bos, heide en polders. Onverwachte smalle paadjes langs het water. Je komt dit allemaal tegen op deze route. Wij reden deze 2 daagse tocht in 1 dag. Prima te doen voor de liefhebbers van langere tochten.
Door Marjan

30 september 2015   

Reactie
Heerlijke fietspaadjes en zoveel afwisseling in natuur, dorpen, water, je raakt niet uitgekeken! Deze komt hoog in mijn top 10, wel buiten de weekenden i.v.m. drukte . Tip: De route is prima in 2 delen te fietsen omdat Abcoude ook een station heeft.
Door Conny Kalkhoven

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"