Naar De Wildenborch

15 km of 18 km

Startpunt

Parkeervak Eikenlaan
Eikenlaan
7251 LT Kranenburg (Vorden)

coördinaten: N52.10120 E6.35795

Introductie

Deze wandeling voert u vanaf Kranenburg, een dorp bij Vorden, door een gevarieerd stuk Achterhoek. Het eerste deel van de route gaat grotendeels door bos, afgewisseld met open stukken en een paar plukjes hei. Daarna volgt een stukje via een rustige verharde weg om bij de historische buitenplaats De Wildenborch te komen. U zwerft door het parkbos van het landgoed, een mooie plek om te pauzeren op een van de bankjes of bij de uitkijkheuvel.
Na De Wildenborch is het landschap wat meer open. U wandelt dan voornamelijk over imposante lanen, landwegen en hobbelige klinkerweggetjes. Dat kan hier niet anders, want veel kleine paden zijn afgesloten als rustgebied voor wild.
Er zijn naast De Wildenborch nog twee andere landhuizen op de route: Wientjesvoort en - als u de wandeling niet inkort - 't Medler.

Praktische informatie

Als u de Eikenlaan inrijdt vanaf de provinciale weg, ziet u na de bocht enkele parkeervakken links van de weg. Als deze vol zijn zoekt u een andere plek in de straat.
Komt u met de bus, stap dan in Kranenburg uit bij halte Heiligenbeeldenmuseum, Vorden.
Er is geen horeca direct aan de route. Wel zijn er twee mogelijkheden om een uitstapje te maken naar taveerne De Wildenborcherhof, met tuinterras. Dit kan na 5,5km of na 12km. De route wordt dan bijna 1,5km langer.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

3 reacties

28 februari 2024   

foto
Reactie
Er zijn verschillende mooie routes rond Vorden, en dit is er zeker een van! Ik heb genoten...een aanrader.
Door Ciska

3 april 2021   

Reactie
Vandaag een uurtje in de auto gezeten om deze leuke tocht te lopen. Erg genoten van deze prachtige en afwisselende tocht. Een heel mooi gebied in Nederland. Wij willen de routemaker en de controleur bedanken voor het uitzetten van deze mooie tocht.
Door Familie Arts

21 februari 2021   

foto
Reactie
Een prachtige voorjaarswandeling, terwijl hier en daar de sloten nog gevuld waren met sneeuw van een week geleden. Verrassend veel nieuwe paadjes en nòg verrassender: weinig wandelaars op deze eerste lentezondag in dit gevarieerde gebied!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"