Op weg naar Loenen

21 km

Startpunt

NS station Velp
Stationsplein
6881 WC Velp

coördinaten: N51.99524 E5.98117

Introductie

Tijdens deze lijnwandeling van Velp naar Loenen kunt u genieten van het schitterende, gevarieerde landschap in dit gebied. Kort na de start komt u langs kasteel Biljoen en het daarbij behorende park Beekhuizen. U volgt de loop van de Beekhuizerbeek naar de oorsprong en wandelt dan door de bossen en over grote (hier en daar vergraste) heidevelden. Door de Imbosch gaat het richting Loenermark. U passeert de grote schaapskooi met Veluwse heideschapen en komt uit in Loenen. U heeft dan het Nationaal park Veluwezoom van zuid naar noord doorkruist. De wandeling gaat over oude Veluwse paden, meest onverhard.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met de trein vanuit de richting Arnhem of Dieren. Komt u met de auto dan kunt u bij station Velp parkeren. Voor de terugreis kunt u vanaf Loenen de bus, halte Bruisbeek, richting Arnhem nemen, uitstappen bij halte A.G. Hofkeslaan in Velp vlakbij het station,.

Op 4 km na de start vindt u links van de route restaurant Woodz met per seizoen wisselende openingstijden, raadpleeg de site. Verder is er onderweg geen horeca. Aan het eind van deze wandeling is Hotel, restaurant de Loenermark een uitstekende plek om even uit te rusten.

Op weg naar Loenen is dag 1 van de meerdaagse route Over oude Veluwse Paden.
Dag 2 is de wandeling Langs de Veluwezoom.
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"