Rondje om de Kerk

fietsroute - 65 km of 78 km

Deze fietsroute voert door zeer gevarieerd landschap rondom Steenwijk, gekenmerkt door de 'Steenwieker Toorn', de 87 meter hoge toren van de Grote Sint-Clemenskerk, die van grote afstand kan worden gezien omdat de kerk zelf al op een verhoogd gedeelte ligt. U rijdt vooral over fietspaden en lokale wegen, maar ook over een enkele zandweg. Let op: in het zuidelijke deel van Giethoorn kan het zeer druk zijn met toeristen, die allemaal over het fietspad wandelen. Dat is gezellig, maar dan kan het beter zijn om een stukje met de fiets aan de hand te lopen.

Praktische informatie

Bent u met de auto dan kunt u parkeren op het P+R terrein achter het station.
In Havelte komt u langs het gezellige Theehuis 't Hunebed.
Verder vindt u langs de route op verschillende plaatsen horecagelegenheden, meerdere in Giethoorn en het mooi gelegen restaurant De Otterskooi in Dwarsgracht.

Startpunt Rondje om de Kerk

NS station Steenwijk
Stationsplein 2
8331 GM Steenwijk

coördinaten: N52.79090 E6.11670
Met dank aan de routemaker(s) Aad van Dorp en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

2 reacties

2 augustus 2021   

foto
Reactie
Een fietstocht waarbij je inderdaad regelmatig die Steenwijker toren in de verte ziet. Giethoorn is natuurlijk toeristisch, maar het is nu een plaatje met overal de hortensia's in bloei. Er werd ook veel gevaren in de grachten, leuk om te zien.
Door Mieke

16 augustus 2019   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende route. Fietsen door het zuidelijke deel van Giethoorn vormt een uitdaging .... maar verder is het genieten. Ruime keus uit horeca onderweg, met een paar leuke theehuizen. Een aanrader!
Door Janny van Rossen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"