Over de IJssel

14 km

Startpunt

NS station Zwolle
Stationsplein 19
8011 CW Zwolle

coördinaten: N52.50570 E6.09054

Introductie

Over de IJssel is een gevarieerde lijnwandeling van station Zwolle naar station Wezep. Het is een tocht door bos en boerenland, over een landgoed en de heide.
Al snel na het verlaten het station wandelt u door het Engelse Werk, een prachtig park gelegen tussen Zwolle stad en de IJssel. Via de Hanzeboog, gebouwd in 2011 en onderdeel van de Hanzelijn die in 2012 geopend is, steekt u de IJssel en ook de provinciegrens over. De route loopt door de stadsjungle van Hattem, langs een oude Hessenweg en over het fraaie Landgoed Molecaten. U komt op de Wezepsche Heide, waar Schotse Hooglanders grazen.

Praktische informatie

Ongeveer halverwege de route passeert u Herberg Molecaten, geopend op di t/m zo vanaf 10 uur. Ook aan het einde van de wandeling is er horeca.
Met dank aan de routemaker(s) Jeroen Tersmette en aan de controleur(s) Wendy Katier en Saskia Baas.

4 reacties

1 juli 2023   

Reactie
Trots op Overijssel! En ook de beleving van 'over-ijssel' was er. Het wandelen door een wijk vind ik iets minder leuk, komt met name omdat ik liever in het bos loop. En....dat werd hélémaal goed gemaakt in de tweede helft. De moeite waard! Genieten.
Door Wendy Katier

21 juli 2019   

Reactie
Met de wandelpool gelopen. Jammer dat de brug over de IJssel met fietsers gedeeld wordt, maar de extra lus over sluizen en (historische) uitleg van Jeroen maakte deze 16,7 km lange tocht het alleszins waard. Molecaten leuke stop.
Door Cecile

17 juni 2019   

foto
Reactie
De IJssel is onveranderd mooi en verveelt nooit! De bebouwing rond Hattem breidt zich uit maar dat ben je op het fraaie Landgoed Molecaten snel vergeten.
Door Ria

2 april 2017   

foto
Reactie
Leuke, afwisselende lijnwandeling. De tocht voert je langs markante plekken in dit gebied, zoals het Engelse werk en de Hanzeboog en ook door prachtig landschap. We hebben deze wandeling met heel veel plezier gelopen.
Door Jan en Agnes Disco

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"