De Vuurtoren

fietsroute - 39 km

De Vuurtoren is een afwisselende fietstocht over de vele fietspaden in het Noorden van het eiland Texel. U bezoekt de plaatsjes Oosterend, De Cocksdorp en De Koog. De route gaat eerst over het eiland van west naar oost, daarna langs en over de waddendijk naar het noorden. Na het bezoek aan de vuurtoren keert u door de duinen over het slingerende fietspad met hoogteverschillen terug naar De Koog. Onderweg is het genieten bij de uitzichtpunten over de Waddenzee, de natuurgebieden Utopia en de Schorren en de duinen van natuurreservaat De Slufter.

Praktische informatie

De Vuurtoren klik voor informatie op de link.
De openingstijden van het Torenrestaurant vindt u op de website.

Startpunt De Vuurtoren

PKN kerk De Koog
Dorpsstraat 168
1796 CG De Koog (Texel)

coördinaten: N53.09800 E4.76267
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Sjaak Conijn.

5 reacties

28 maart 2022   

foto
Reactie
Op deze mooie voorjaarsdag de fietsroute over de noordpunt van Texel gedaan. Eerst dwars over het eiland, langs het leuke dorpje Oosterend en daarna langs de Waddenkust naar de vuurtoren, via de mooie duinpaden weer terug. Echt een aanrader!
Door Jan en Lucie

20 augustus 2021   

foto
Reactie
Erg leuk om een dag op Texel te fietsen. Lekker lang langs het wad, met o.a. uitzicht op de kwelders van De Schorren. En terug over het slingerende fietspad door de duinen. Dat waren voor mij de toppertjes!
Door Mieke

15 september 2020   

foto
Reactie
Nu met schitterend weer fietsten we opnieuw deze tocht.
Prachtige vergezichten en veel lepelaars. Ook een duik in de zee is om deze tijd aan te bevelen. Een aanrader.
Door Ank de Graaff

14 juni 2018   

foto
Reactie
Op een zeer winderige dag reden we deze mooie fietstocht. Langs het wad vlogen we naar de Cocksdorp en daarna tegen wind naar de vuurtoren en door de duinen terug. Ondanks de wind een heerlijke tocht. Bedankt.
Door Ank de Graaff

5 mei 2018   

foto
Reactie
Een heel mooie en afwisselende fietstocht. Het leuke plaatsje Oosterend, de tocht langs de Waddenzee, de vuurtoren en de mooie terugtocht door de duinen. We hebben genoten!
Door Aloys

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"