Hartje Achterhoek

fietsroute - 42 km

Tijdens de fietstocht Hartje Achterhoek maakt u kennis met het prachtige landschap rond de plaatsjes Ruurlo en Borculo, die midden in de Achterhoek in de gemeente Berkelland liggen. Vanaf Ruurlo gaat de route deels door bos en deels door weids boerenland over mooie landweggetjes richting Borculo. Over Landgoed Beekvliet en de Lebbenbrugge fietst u via prachtige paden en weggetjes naar het bosrijke gebied ten (noord) westen van Ruurlo. Via De Wiersse, 't Medler en Onstein keert u terug naar De Heikamp. Al met al een fietstocht vol variatie.

Praktische informatie

U kunt de route ook starten bij NS station Ruurlo. Dan wordt de fietstocht ruim 3km langer. De aanrijroute vanaf het station staat boven de routebeschrijving.

Er is horeca en recreatie (klimbos en doolhof) bij de start. Voor informatie en openingstijden kijkt u op De Heikamp en Doolhof.
Ongeveer halverwege de route ligt op 500m afstand IJsboerderij 't Dommerholt, een leuke pauzeplek. In Borculo zijn verschillende horecagelegenheden met terras, er is altijd wel iets open.

In en even buiten Borculo komt u langs twee musea, het brandweermuseum en boerderijmuseum De Lebbenbrugge. Voor informatie en openingstijden: Brandweermuseum en De Lebbenbrugge.
Als afsluiting van deze fietstocht is een bezoek aan Kasteel Ruurlo/museum MORE, te overwegen. Het kasteel ligt op ruim 1km afstand vanaf TOP De Heikamp.

Voor een gedeelte van de route wordt gebruikt gemaakt van fietsknooppunten.

Startpunt Hartje Achterhoek

TOP De Heikamp
Hengeloseweg 2
7261 LV Ruurlo

coördinaten: N52.07790 E6.42728
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Ritha Jorna en Piet Jorna.

2 reacties

28 april 2021   

foto
Reactie
Mooie route door de Achterhoek met een verrassende tweede helft.
Leuk om even door Borculo te wandelen.
Door Marianne

15 april 2019   

foto
Reactie
Een fijne fietstocht door een rustig gebied. De imposante Kooiveldlaan en het stuk na Borculo vond ik het mooiste deel van de route. Kasteel Ruurlo met museum More is inderdaad zeker een bezoek waard!
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"