Op naar Staphorst!

19 km

Startpunt

NS station Meppel
Stationsweg 70
7941 HG Meppel

coördinaten: N52.69175 E6.19756

Introductie

Deze wandeling voert u door Meppel langs het grensriviertje de Reest, over oude 'stouwen' (dijken) en langs de Hoogeveensevaart naar het buitengebied tussen Meppel en Staphorst. Over voornamelijk verharde weg wandelt u naar Staphorst. Vooral dichtbij het dorp is het kleinschalige karakter van het cultuurland goed behouden. U vindt er mooie boerderijen met de voor Staphorst typische groene luiken in combinatie met blauwe kozijnen. De meeste zijn rijksmonumenten. Ook kunt u bewoners aantreffen in hun Staphorster klederdracht. Sinds 1937 is het officieel verboden iemand zonder diens toestemming te fotograferen.
Na het centrum van Staphorst wandelt u weer terug naar Meppel. Daar voert de route u direct naar het station, maar u kunt ook nog een kijkje nemen in de oude binnenstad van Meppel.

Praktische informatie

Bij station Meppel is een gratis P+R.

In Staphorst vindt u niet ver van de route Familie Restaurant Hillies snackbar.
Kijk voor de openingstijden van Kerkzicht Staphorst, het voorlichtingscentrum van de Hersteld Hervormde Gemeente, en Museum Staphorst op de websites.

De route is in februari 2023 behoorlijk vernieuwd.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Arie van Vuuren en aan de controleur(s) Dick Venema.

3 reacties

13 mei 2020   

Reactie
Leuke route door groene en mooie delen van Meppel en omgeving. Via verrassend rustige paden en wegen kom je door het het bekende pittoreske Staphorst.
Door Monique en Dick

7 februari 2018   

foto
Reactie
We poolden de korte route vanuit Staphorst. Een verrassende wandeling langs rustige wegen en zandpaden omzoomd door bomen. Bewonder de huizen in het dorp met hun authentieke kleuren!
Door Hans Gouman

20 december 2015   

foto
Reactie
Boeiend om tijdens deze wandeling de ruime omgeving van Meppel te verkennen. Genieten van de weidse uitzichten en de sfeer van het rustige boerenland. En een bezoek aan het alom bekende Staphorst is een hoogtepuntje. Een fijne ervaring!
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"