Zutphen aan de IJssel

13 km

Startpunt

Fort Bronsbergen, Parkeren links van de weg
Bronsbergen 25
7207 AD Zutphen

coördinaten: N52.11780 E6.21374

Introductie

Op deze wandeling ervaart u een mooie combinatie van de middeleeuwse stad Zutphen en de uiterwaarden van misschien wel de mooiste rivier van Nederland, waarbij u direct langs de IJssel struint. Er leven veel water- en weidevogels. U ziet ook een ooievaarskolonie.
Het gezellige centrum van Zutphen kent vele monumenten, bijvoorbeeld op het 's-Gravenhof. U komt ook langs één van de mooiste stadsgezichten van het land.
Op de terugweg heeft u vanaf het fietspad naar rechts een prachtig weids zicht op de IJssel met uiterwaarden en naar links de gevarieerde woningbouw van de stadsrand. Langs het Bronsbergenmeer keert u terug.
Op een deel van de route wordt u begeleid door geluiden van het verkeer en de stad, horend bij het karakter van deze route.

Praktische informatie

Bij een waterstand hoger dan 500 cm is de route niet te lopen, zie teletekstpagina 720 (Zutphen).
Er is bij het startpunt voldoende vrije parkeerruimte, maar geen horeca. Heeft u liever horeca bij de start, kies dan als vertrekpunt het station in Zutphen. In de P+R parkeergarage achter het station aan de Lijmerij 2 is voldoende ruimte om betaald te parkeren
De aanlooproute vanaf station is ruim 500m lang.
Horeca achter het station; zie voor nadere informatie: Driekant BroodCafe.
In het centrum Zutphen zijn diverse horecagelegenheden, met name op de markt.
Gedurende de periode van 1 mei tot 1 oktober zijn honden niet toegestaan.
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jansen en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

5 reacties

7 december 2020   

Reactie
Wandelen door het centrum en de stadsrand van Zutphen. Variatie in ondergrond, landschap en sfeer. Ook met druilerig weer de moeite waard. Vandaag deze route gelopen, omdat ik deze wandeling op 18 januari als wandelpool heb geprogrammeerd.
Door Ad van Heuven

14 oktober 2020   

Reactie
De route is een mooie combinatie van een rivierenlandschap en een kleine stad met een rijke geschiedenis. Tip: trek er een uurtje of meer voor uit om de oude binnenstad van Zutphen wat meer te verkennen.
Door Annie en Ben van Lochem

25 juli 2020   

foto
Reactie
Inderdaad een mooie wandeling. Een combinatie van land, water en stad. Wij hebben ervan genoten!
Door Harry en Marian

12 oktober 2019   

foto
Reactie
De combinatie van lekker dicht langs het water struinen en door prachtige steegjes en hofjes van de stad te wandelen, maakt deze tocht bijzonder. Overal vogels, koeien en schapen. We hebben genoten.
Door Jan en Willy ter Haar

17 juli 2019   

foto
Reactie
Veelzijdig genieten langs de IJssel tijdens deze prachtige wandeling door de bloeiende uiterwaarden, met zicht op historisch Zutphen. Zigzaggend door de steegjes van het oude centrum, vindt ook de "local" weer nieuwe doorkijkjes.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"