Tussen Lek en Linge

39 km

Startpunt

NS station Culemborg
Stationsplein 11
4101 NG Culemborg

coördinaten: N51.94720 E5.22645

Introductie

De drie mooie Ridderspoor-fietstochten wijzen u al lange tijd de weg door de historische streek van de Vijfheerenlanden - Arkel, Ter Leede, Vianen, Everdingen en Hagestein - en nu mag u op bezoek bij de buren: het graafschap Culemborg en het graafschap Buren, met een uitstapje naar de oude abdij Mariënwaerdt. En dat alles tussen de Lek en de Linge, waarbij u de beide rivieren bezoekt, maar vooral door de vele polders en door de mooie oude plaatsjes toert. Veel groen, veel fraaie oude panden, in het lenteseizoen veel bloesem en altijd met een frisse neus over mooie polderweggetjes onder Hollandse luchten.

Praktische informatie

Op station Culemborg vindt u een toilet en een lift waar uw fiets in past. De hoofdroute start en eindigt bij de hoofdingang aan de zijde van Parallelweg Oost. Bij de achteruitgang - Parallelweg West - is een alternatief begin en einde. Als treinreiziger én als automobilist kunt u kiezen welk begin of einde u wilt rijden; gps'ers volgen Alt1LenLHeen of Alt2LenLTerug. U kunt echter ook met hulp van de lift onder de spoorbaan doorkruisen.

Horeca te over vindt u in het centrum van Culemborg. Bij Beusichem kunt u een uitstapje naar 't Veerhuys maken of in het centrum een terrasje pakken bij Grandcafé De Blusser of Eetsalon Marktzicht als dat open is. In Buren kunt u terecht bij De Pannekoekenbakker, Restaurant De Hofhouding, Restaurant de Prins of nog andere gelegenheden. De Stapelbakker bij Mariënwaerdt is de laatste maar zeker niet de minste gelegenheid.
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

3 reacties

29 mei 2023   

foto
Reactie
Mooie route. In Buurmalsen was de kerk open i.v.m. open kerkendag. We hebben daar de muurschilderingen bekeken. Ook nog als extra een pontje gepakt naar Enspijk (theetuin De Fruithoeve). En een pannenkoek bij de Stapelbakker. Een geslaagde dag!
Door JvG

4 mei 2022   

foto
Reactie
Hele mooie route in de Neder-Betuwe door polder en oude plaatsjes. Een aanrader!!
Door Jose en Wim

8 juli 2021   

foto
Reactie
Over dijken langs rivieren fiets ik altijd graag. Op deze tocht lekker lang langs de Linge, met onder andere het beroemde Appeldijkje. Maar ook Culemborg, Beusichem, Asch en het vestingstadje Buren zijn erg leuk om doorheen te rijden.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"