Poolshoogte

11 km of 20 km

Startpunt

Parkeerplaats Bodenpad Ees
Bodenpad
9536 PK Ees

coördinaten: N52.89850 E6.82005

Introductie

Deze mooie boswandeling brengt u via een gletsjerkuil en prachtige vergezichten over glooiende akkervelden naar de uitkijktoren Poolshoogte. U wandelt door het Drentse landschap waar u ook grafheuvels, heide, een pingoruïne en hunebedden tegenkomt. Er zijn twee inkortingen mogelijk: 11km en 15km.

Praktische informatie

De postcode bij het startpunt is van een woning in Ees zo dicht mogelijk bij het begin van het Bodenpad.
Aanrijroute naar het startpunt: Vanaf het zuiden neemt u op de N34 afslag Ees/Exloo. Ga op de rotonde rechtsaf en direct links richting Ees. Na het plaatsnaambordje Ees gaat u rechtsaf over de asfaltweg (Bodenpad) het bos in. Komt u vanaf het noorden, dan neemt u op de N34 afslag Borger. Volg de borden richting Ees en rijd door tot vlak voor het bord Einde bebouwde kom Ees. Kies hier de asfaltweg (Bodenpad) linksaf het bos in. Volg deze asfaltweg met de bochten mee. Het startpunt is op de eerste parkeerplaats rechts van de weg. Deze parkeerplaats wordt aangegeven. De route start bij het informatiebord.

Horeca: Op de hoofdroute komt u langs de Poolshoogte, een heuvel met uitkijktoren. Hier is ook horeca. Kijk voor meer info bij
Terras Restaurant Poolshoogte

Tip: in het naburige typisch Drentse dorp Exloo vindt u buiten de talrijke terrasjes Kabouterland inclusief dierentuin voor de kinderen. Het cultuurhistorisch museum Bebinghehoes laat u Drenthe in de dertiger jaren zien. Voor openingstijden, raadpleeg het internet. Geniet van de mooie natuur en de bijzondere plekken in een Drents landschap.
Met dank aan de routemaker(s) Connie Cromwijk en Agnes en Jan Disco en aan de controleur(s) Ellen Koppendraaier en Ruud Koppendraaier.

6 reacties

16 april 2024   

Reactie
Ik heb de verkorte versie gelopen van 11 km. Alleen maar bos. Prachtig! Heel afwisselend met naald- en loofbomen, de pingo's, heide en af en toe glooiend. Het is veel links/rechts dus goed opletten, dankzij de goede beschrijving ging het prima.
Door Caroline

22 november 2022   

foto
Reactie
In het late najaar met mooie gele larixen en nog wat gekleurd beukenblad een mooie wandeling. Met tot onze verrassing een erg leuk theehuis bij de uitkijktoren.
Door Tineke Hirschler

18 oktober 2019   

foto
Reactie
Heerlijke boswandeling! Goed beschreven route die voor 95% door bos gaat. Herfst en nattigheid, dus veel paddenstoelen in alle kleuren en maten. Grafheuvels en een hunebed maken het af, samen met de uitkijktoren en restaurant Poolshoogte.
Door Aad van Dorp

16 oktober 2019   

foto
Reactie
We konden niet vermoeden dat de route, na de wat 'saaie' start, zo'n fantastische verrassing voor ons in petto had! De 'groene oase': alles bedekt met vochtig mos. Onbeschrijfelijke sfeer. Zo mooi! Daarna zon en herfstkleuren! Meer hoeft niet...
Door Harm en Tiny

18 november 2018   

foto
Reactie
Op een stralende zondag wandelden we de 11km variant. Het bos verloor al wat van z’n herfstkleuren maar het uitbundige zonlicht vergoedde dat. We waren gecharmeerd van het conifereneenmanspaadje dat in deze verkorte versie voor komt.
Door Hans en Mirjam

11 september 2016   

foto
Reactie
Een mooie wandeling in dit bosrijke gebied van Drenthe waar men ook langs heide en vennetjes struint en tevens hunebedden kan bewonderen. Wij hebben genoten van deze mooie natuurrijke wandeling waarvoor we de routemakers willen bedanken.
Door Johnny en Jennie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"