Eilanden hop

fietsroute - 57 km

Deze fietstocht voert u vanaf Hellevoetsluis, op het eiland Voorne, over de Haringvlietdam met z'n 17 sluizen naar Goeree Overflakkee.
Na de start aan het Haringvliet komt u door en langs bezienswaardigheden en natuurgebieden op de beide eilanden. Onderweg kunt u volop genieten van prachtige vergezichten, oude dorpskernen, flora en fauna.

Praktische informatie

Restaurant Aquarius biedt een prachtig uitzicht op het Haringvliet en is zeven dagen per week open vanaf 11 uur. Er is een ruime parkeerplaats.
't Wapen van Stellendam ligt aan de route.
Er zijn onderweg diverse picknickplaatsen.

Startpunt Eilanden hop

Restaurant Aquarius
Zuidfront 2
3221 AZ Hellevoetsluis

coördinaten: N51.82013 E4.12963
Met dank aan de routemaker(s) Ab van Ommen en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

4 reacties

27 augustus 2021   

foto
Reactie
Wat een bijzondere fietstocht! Die enorme sluizen en al dat water, het Haringvliet en de Grevelingen. Wat heb je daar vanaf de dijken een schitterend uitzicht over. En dan ook nog het lange pad door de Duinen van Goeree. Het is de hele dag genieten!
Door Mieke

29 december 2020   

foto
Reactie
Mooie route met pareltje Hellevoetsluis. Ik schrijf altijd een verhaaltje (tekst en foto's) over mijn tochten. Voor de liefhebber: F168: Haringvliet [https://www.jansiemonsma.nl/442134091]
Door Jan Siemonsma

15 juli 2018   

foto
Reactie
Altijd bang geweest om zo onder de rook van Rotterdam te gaan fietsen, máár....het was een fantastische tocht! Geweldige binnendoortjes en schitterende uitzichten op een haast Bretonse kust. Bij tijd en wijle veel toerisme, maar net niet storend!
Door Ton van Leest

2 augustus 2015   

Reactie
Prachtige tocht langs de Zeeuwse wateren en door de natuurgebieden van het eiland Voorne. Pareltje!
Door Hans van Harskamp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"