Needse Achterveld

wandelroute - 11 km

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met het Needse Achterveld, een klein natuurgebied aan de rand van Gelderland ten noorden van Neede. Het is een gebied met heide en bosjes. Op de natte heide vindt u wilde gagel, op de droge hei staan jeneverbessen.
De route start aan de rand van dit natuurgebied, maar eerst loopt u via de Buurserbeek naar een ander klein natuurgebied: 't Vleer. Hier vindt u een opmerkelijke waterplas: het oude zwembad van Neede, dat nu vol staat met waterplanten. U wandelt langs De Koeweiden en door het Gedenkbos met ruim 400 bomen van de meest uiteenlopende soorten. Een mooie plek om daar te pauzeren op een van de bankjes of in het prieel.

Praktische informatie

De parkeerplaats is, als u uit de richting van Neede komt, ongeveer 200m na de Hoge Brug over de Buurserbeek, aan de linkerkant van de weg.

Startpunt Needse Achterveld

P Needse Achterveld
Nabij Visschemorsdijk 24
7165 BH Rietmolen

coördinaten: N52.15650 E6.63247
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

3 reacties

2 maart 2023   

Reactie
Op een zonovergoten frisse dag hebben wij deze mooie en rustige route gewandeld. Net iets teveel lange rechte stukken anders waren er 5 sterren uit de bus gekomen. Halverwege zagen wij nog een groepje van 3 reeën.
Door Leo Snepvangers

26 januari 2023   

foto
Reactie
Als voormalig inwoner van Neede (ruim 40 jaar geleden) was ik erg benieuwd naar deze route. Ik liep deze samen met wandel-goeroe Hans Gouman. We vonden het een prachtige afwisselende route met op dit moment veel water. Wat ons betreft een aanrader!
Door Jan Fokkens

11 november 2022   

foto
Reactie
Toch vaak genoeg in de omgeving Neede geweest maar in het Needse Achterveld was ik nog nooit. Totdat Janneke deze Mooiste Route maakte. En ik kan nu zeggen dat het een verrassend stukje Achterhoek is in het achterland van Neede.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"