IJsselveren

13 km of 21 km

Startpunt

NS station Brummen
Stationsweg 1
6971 BX Brummen

coördinaten: N52.09100 E6.14723

Introductie

Het Gelderse Brummen is mooi gelegen tussen de uitlopers van de Veluwe en de rivier de IJssel. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met deze afwisselende omgeving. Vanaf station Brummen wandelt u naar het Bronkhorsterveer. Hier steekt u de IJssel over en u bezoekt het historische Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. U gaat verder over de dijk, waar u een weids uitzicht heeft over het IJssellandschap. Dit kan een pittige klus zijn gezien de 5,5km dijk die u moet overbruggen. Via het veer in Olburgen steekt u weer de IJssel over en komt aan in Dieren. U wandelt langs een tweetal landgoederen; De Bockhorst en de Wildbaan.
De route gaat grotendeels over verharde paden en (land)wegen.

Als u de route wilt verkorten tot 13 km wordt het een lijnwandeling en stapt u in Dieren op de trein.

Praktische informatie

Bij station Brummen is voldoende gratis parkeergelegenheid.
De beide veren varen alle dagen van de week. Bij ijsgang, boven windkracht 7 en bij hoog water vaart de pont niet; kijk op Veerpont Dieren. Op zomerse weekenden kan het druk zijn met fietsers.

Direct bij de start is geen horeca; wel langs de route. In Brummen zit Grand Café bij Gallery Aaldering, op zondag gesloten. Komt u met meer dan 5 personen dan even vooraf bellen: 0575-564055.
Bij Bronkhorst passeert u Het Kunstgemaal Café. In Dieren kunt u terecht bij Grand Café De Burgemeester van Dieren, op maandag gesloten.
Met dank aan de routemaker(s) Marianne Persoon en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

6 reacties

13 mei 2021   

foto
Reactie
Wij hebben de lange route gelopen vanaf Brummen. Bronckhorst is superleuk. Het lange stuk over de dijk vonden wij erg mooi. Vanaf Dieren vonden wij de route minder.
Door Herman en Els

24 april 2021   

foto
Reactie
Gestart in Dieren. Leuk om te wandelen in de voor mij onbekende landgoederen de Bockhorst en Wildbaan. Honderden bosanemonen waren er te bewonderen. Bronkhorst is een bezoek waard (foto). Vervolgens genoten van een weids IJssellandschap.
Door Frits Talsma

30 januari 2021   

Reactie
Mooi, die stille uiterwaarden en die veerpontjes.
Door Gijs Bos

16 december 2017   

foto
Reactie
Vandaag, na de vele nattigheid, genoten van deze wandeling. We liepen het laatste stuk vanaf Dieren. Over mooie landgoederen met prachtige (land)huizen, soms dichtbij, soms in de verte. Het hoge water bij Dieren vonden we indrukwekkend om te zien.
Door Jan en Willy ter Haar

20 juli 2017   

foto
Reactie
Prachtige route. Bronckhorst is een plaatje en leverde nog een grote verrassing op. De Kasteelheuvel. Verder de kunstwerken van de IJsselbiënnale. En het Kunstgemaal met een bijzondere expositie! Mooie uiterwaarden!
Door Janny Heesen

16 mei 2017   

foto
Reactie
Na de koffiepauze in Bronkhorst volgt een stevige wandeling door rivierenlandschap. Vanaf Dieren gaat het voornamelijk door bos en ander groen. Een mooie kennismaking met een minder bekend stukje IJsselvallei.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"