Poort naar Duivels Hof

14 km

Startpunt

P Schenkerij Poort Bulten
Lossersestraat 66
7587 PZ De Lutte

coördinaten: N52.30650 E6.99104

Introductie

Deze wandeling begint en eindigt in het prachtige arboretum Poort Bulten, waar u via kronkelpaden rond vijvers en langs bijzondere bomen en orchideeën loopt. Al snel treft u de eerste bordjes van Duivelshof aan, het laag gelegen stroomgebied van de Snoeyinkbeek en de Lutterbeek. In het beekdal gaat de wandeling via dicht begroeide paden over hoger gelegen plekken en via vlondertjes over smalle beken, door bosjes en langs kleine heidevelden. In wijd open grasland wordt u In de periode van de weidegang besnuffeld door de nieuwsgierige pinken van een biologische boer en in natte perioden hobbelt u daar tussen graspollen door.

Praktische informatie

Als u met het OV komt neemt u vanaf Oldenzaal de (buurt)bus richting De Lutte. Stap uit bij halte R.K. Kerk in De Lutte.
Schenkerij Poort Bulten bij het startpunt is geopend van wo t/m zo. Zie Schenkerij Poort Bulten. Na 7km komt u langs IJsboerderij 't Loaboerke, waar u kunt u genieten van boerenijs, krentenwegge en nog veel meer. Kijk op de website voor openingstijden. Na 10km is er een (half overdekte) picknickplaats in het grasland bij de Hengelmansweg.
De eerste kilometer kunt u wat lawaaioverlast van het verkeer van de snelweg ervaren. Voor het gedeelte waar grazende koeien kunnen zijn en in natte perioden soms lastige graspollen, is een alternatief aanwezig.
Met dank aan de routemaker(s) Hans Gouman en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

4 reacties

27 oktober 2023   

foto
Reactie
Ondanks het regenachtige weer vandaag was het genieten tijdens deze heerlijke wandeling. Poort Bulten en de Duivelshof zijn prachtig!
Door Janneke

22 oktober 2023   

Reactie
Mooie route. Zeker in het begin. Alleen tegen het eind is de route een stuk minder leuk. Een vreselijk smal pad, overwoekerd met brandnetels, glad en scheef en eindigend in een ware modderpoel waar je zo’n 20 cm met je voeten in wegzakt.
Door Rita

18 oktober 2023   

foto
Reactie
Het begin van de route is al direct fraai: in alle rust gelegen Arboretum Poort Bulten met kronkelpaden, vijvers en bijzondere bomen. Je wandelt in een beekdal, hoger gelegen plekken, via vlondertjes langs heidevelden. Genieten weer. Chapeau Hans!
Door Bart Bruins Slot

28 september 2023   

foto
Reactie
Een oase van landelijke rust daalt over je neer in De Poort naar Duivels Hof. Onderweg word je geïnformeerd over prehistorische en middeleeuwse bewoning. Anno 2023 raast het verkeer op de achtergrond en dat maakt de contrasten des te groter.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"