Zo gek nog niet!

17 km

Startpunt

Bezoekerscentrum De Hoep
Johannisweg 2
1901 NX Castricum

coördinaten: N52.56160 E4.63830

Introductie

Zo gek nog niet! is een duin- en landgoedwandeling. U wandelt door een gedeelte van het prachtige natuurgebied Noordhollands Duinreservaat en over het groene landgoed Bakkum met haar mooie bomenlanen. Daarnaast bezoekt u Duin en Bosch dat een karakteristieke kern van historische en monumentale gebouwen heeft die ooit ten dienste van de psychiatrische zorg stonden. Het bosgebied bij de inrichting zal u verrassen. Ondanks de verschillende wandelingen van De Mooiste Routes die er in deze omgeving al zijn, zijn er toch nog opvallend veel nieuwe paadjes en een interessante geschiedenis te ontdekken.

Praktische informatie

Maart 2024: op sommige gedeeltes is sprake van wateroverlast. Maak daarom gebruik van de track of gps.
De route is op werkdagen met buslijn 164 bereikbaar, uitstaphalte Castricum Heereweg. Deze bus rijdt vanaf NS station Castricum.
Er kan bij het bezoekerscentrum De Hoep vrij geparkeerd worden.
Restaurant Johanna's Hof, gelegen bij het startpunt is dagelijks geopend vanaf 8.30 uur.
Gasterij Het Ruiterhuys is iedere dag open vanaf 9 uur, op nieuwjaarsdag vanaf 10 uur.
Grand café restaurant De Oude Keuken, een bijzondere horecaonderneming gelegen op de route door Duin en Bosch, is dagelijks geopend vanaf 9 uur.
Voor het Noordhollands Duinreservaat is een toegangskaart nodig, die voor een bescheiden bedrag verkrijgbaar is bij het bezoekerscentrum, het restaurant en de kaartautomaat (pinnen) die tegen de bosrand staat. De opbrengst komt ten goede aan de instandhouding van het duinreservaat. Het gebied is in het weekend en met mooi weer in trek bij mede-recreanten. Mountainbikers mogen tot 10.30 uur gebruik maken van de paden.
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

6 reacties

20 juni 2022   

foto
Reactie
Deze wandeling heb ik al een paar keer gelopen, maar hij verveelt niet. Het was er vandaag ook een prima dag voor. Het duingebied zag er prachtig uit in het zonnetje met wat wolken. Ook het stukje bij Duin en Bosch is erg leuk om doorheen te komen.
Door Mieke

22 november 2021   

foto
Reactie
Wat een prachtige, verrassende wandeling. Bos, duin en prachtige architectuur. Heel afwisselend!!!
Door Ina van der Goot

14 december 2018   

foto
Reactie
Deze wandeling door de duinen bij Bakkum en over het terrein van Duin en Bosch met een fantastisch pad terug door een nieuw stuk van het duinreservaat onder leiding van Mieke was mooi. Wiebe en Mieke bedankt. De horeca bij Koningsbosch was leuk.
Door Ank de Graaff

9 november 2018   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling waarbij de herfst vandaag de kleur bepaalde. Met de zon een waar kleurpalet. Eenmanspaadjes, zandpaden, af en toe fraaie doorkijkjes. Zonder saaie rechte stukken!!!! Prima horeca onderweg. Mieke bedankt.
Door Thea Ackema

9 november 2018   

Reactie
Weer zo'n prachtige wandeling in de omgeving van Castricum. Zeker met zo'n zonnige dag als vandaag en een gezellige groep mensen. Dank Wiebe voor deze route en Mieke voor het aanbieden van deze wandelpool.
Door Anne

5 september 2018   

foto
Reactie
Er zijn in de omgeving van Castricum al zoveel wandelingen en toch heeft de routemaker nog wat nieuws kunnen uitzetten. Een mooie route vol variatie. De duinen zijn natuurlijk altijd mooi, maar ook leuk om de nieuwe wijk bij Bakkum te bekijken.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"