In Velden of Wegen

wandelroute - 18 km

Deze wandeling voert u bijna geheel over onverharde paden door het meest zuidelijke deel van Nationaal Park Maasduinen. Vanuit Velden komt u eerst door de bossen van natuurgebied Zwart Water. De hoofdrol is onbetwist weggelegd voor de Venkoelen, een meer dat in vroeger tijden een Maasmeander was. Tegenwoordig is het de broedplaats voor nogal wat soorten amfibieën. Het tweede deel loopt noordwaarts een heel eind parallel aan de grens met Duitsland door een mooi, stil gebied met weidse blikken. Daarna verkent u de schitterende Ravenvennen aan de voet van de Witteberg. Via boerenlandweggetjes door de Schandelose Broek komt u weer uit op de Markt van Velden.

Praktische informatie

De route is bereikbaar met de bus vanuit Venlo of Nijmegen, uitstaphalte Velden-Markt. Op en rond de Markt in Velden is voldoende parkeergelegenheid. Voor een kopje koffie vindt u daar ook HCR de Maasduinen dagelijks open vanaf 9 uur. 's Winters eerst informeren.

Ongeveer halverwege de wandeling vindt u het Duitse Bauerncafé Jacobs
en het Nederlandse Jagersrust broederlijk naast elkaar.

Houd na een regenperiode rekening met uw schoeisel.

Startpunt In Velden of Wegen

Markt Velden
Markt
5941 GA Velden

coördinaten: N51.41480 E6.16495
Met dank aan de routemaker(s) Wimke Heisen en aan de controleur(s) Theo Wilbers en Huub Dieteren.

6 reacties

14 februari 2022   

Reactie
Helaas voor mij een teleurstellende route. De Ravenvennen zijn prachtig. Verder niet zo veel bos, maar vooral agrarisch gebied. Wie daar net als ik niet zoveel mee heeft, kiest beter een route wat meer noordelijk in de Maasduinen.
Door Elly

7 november 2020   

foto
Reactie
Op deze hele mooie herfstdag in november is deze wandeltocht nog mooier als dat hij is. Veel afwisseling in bos, velden en wegen. Een aanrader van iedereen.
Door Paul

20 april 2019   

foto
Reactie
Afwisselende route. Bos en open stukken wisselen elkaar af. Heerlijk rustig zelfs op deze prachtige dag bijna niemand tegengekomen. Pannenkoekrestaurant halverwege is een aanrader! Kortom heerlijke wandeling in een mooie omgeving.
Door Yvette

23 februari 2019   

foto
Reactie
Hele mooie wandelroute om het dorp Velden (Limburg). Goed beschreven. Op een mooie lentedag in wintertijd! gelopen. Zoek de kabouter woning (zie foto).
Door Paul

14 mei 2016   

Reactie
Vandaag deze prachtige tocht gelopen. Genoten van de waterlelies en het veenpluis in de vele vennen die we zijn tegen gekomen. Wij willen graag de routemakers hiervoor bedanken.
Door Egbert en Bernadette

17 april 2016   

foto
Reactie
Talrijke vennen, bos en weiden. Het was opvallend rustig in dit aantrekkelijk wandelgebied en vanaf de Witteberg is er een prachtig zicht op de Ravenvennen. De paden zijn goed begaanbaar en de tekst is zeer duidelijk omschreven.
Door Germaine en Charles Videler

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"