Grift en Grebbelinie 1

kanoroute - 10 km

De kanoroute Grift en Grebbelinie 1 volgt de Grift van de Grebbesluis tot in de plaats Veenendaal. Via een landelijk rustig kanaal door de weilanden vaart u langs de voormalige Grebbelinie. Het nauwelijks stromende water brengt u langs wuivende rietkragen en natuurlijk aangelegde oevers. U zult vele weidevogels zien.

Praktische informatie

Kanohuurders bellen vooraf met Organisatiebureau Sport Totaal, www.Sporttotaal.nl. De instapplaats ligt aan het terrein van Zideris, hier is ook een theehuis. Eigen boot bezitters parkeren hun auto na het afladen op het parkeerterrein aan de overzijde van de weg.

De instap- en overdraagplaatsen zijn voorzien van kanosteigers. Er is een stuw met vistrap en er is een vuilvangbalk (meestal in juli en augustus), beide hebben kanosteigers. De route is te varen in elk jaargetij.

U kunt er voor kiezen deze route heen en weer te varen. Kiest u voor een enkele reis, parkeer dan vooraf een auto in Veenendaal; dat kan aan de Groeneveldselaan, vlakbij het stadspark. De kanosteiger ligt achter de skatebaan.
U kunt deze kanoroute ook combineren met Grift en Grebbelinie 2. De totale route is dan 21 km.

Bij de start en nabij het eindpunt is horeca.

Startpunt Grift en Grebbelinie 1

Theetuin Zideris
Cuneraweg 12
3911 RN Rhenen

coördinaten: N51.95654 E5.60992
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Karst Quast.

1 reactie

29 juli 2021   

foto
Reactie
Rustig water voor een dagje buiten de gebaande paden voor het hele gezin. Kano te huur in Veenendaal: beslist de moeite om te varen naar Rhenen en dezelfde vaart terug.
Door Coby Nell

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"