Oeroude Hollandse Kades

17 km

Startpunt

Dorpsstraat - omgeving van de kerk
Dorpsstraat tegenover huisnr. 67
4128 BW Lexmond

coördinaten: N51.96320 E5.03655

Introductie

De wandeling gaat door de polders Achthoven en Lakerveld en langs de Oude Zederik, een watergang die in de 14e eeuw gegraven is als vaarverbinding tussen Meerkerk en de Lek bij Ameide. Ook wandelt u door natuurgebied Zouweboezem. De uitgestrekte rietvelden en drassige weilanden hier vormen een belangrijke broedlocatie voor de purperreiger in ons land. In 2016 broedden er maar liefst 209 paar purperreigers in dit gebied!
U loopt door een bijna ongerept Zuid-Hollands landschap over met bomen omzoomde eeuwenoude kades. Onderweg komt u ook nog door het dorp Meerkerk.
De tocht gaat voor circa 75% over onverharde wegen en paden en de stilte is meestal dichtbij.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar per bus, stap uit bij de halte Dorpsstraat.
Horeca vindt u in Lexmond in de Dorpsstraat en halverwege de tocht in Meerkerk.

Afhankelijk van het seizoen kunnen sommige paden wat dicht begroeid zijn met hoog gras en onkruid. Het dragen van een lange broek is daarom aan te bevelen, net als stevig schoeisel.
Na langdurige regen kunnen de kades drassig en modderig zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Theo van den Dool en Loes van den Dool en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

4 reacties

23 februari 2022   

foto
Reactie
Prachtige route!
Door Ellen

30 maart 2021   

foto
Reactie
Op een prachtige lentedag deze mooie route gelopen. Duidelijk beschreven en de natuur loopt uit na de winter. Een prachtge omgeving waar het in deze corona tijd rustig wandelen is. Kortom genoten!
Door Jan en Lucie

2 juni 2019   

foto
Reactie
Aardige route met mooie vergezichten. Helaas is alle horeca in Lexmond op zondag gesloten. In Meerkerk zit wel een café, dat open is op zondag.
Door Hubert, Michel, Aurora en Noah

22 februari 2019   

Reactie
Mooie afwisselende route met vooral polder Achthoven en de Zouweboezem als hoogtepunt. Verrassend mooi stukje natuur. De rest gaat door gecultiveerd agrarisch landschap. Helaas is de A27 (geluid) nooit ver weg en gaat route over veel verharde paden.
Door John

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"