Heerlijke Lende

fietsroute - 49 km

Het begin van de fietstocht voert u door het landgoed De Eese. Met zijn prachtige huizen en boerderijen is het met recht een heerlijke streek: rond 1400 werd het landgoed een Vrije Heerlijkheid. Het gebied is alleszins het verkennen waard.
Even voorbij De Eese verlaat u de provincie Overijssel en komt u in Friesland terecht. U volgt het fraaie fietspad langs de rivier de Lende, die de Friezen Linde noemen. Na Paviljoen Driewegsluis ziet u rechts het natuurgebied Rottige Meente en Brandemeer. Dan kruist u de rivier en u komt uit in Ossenzijl met zijn mooie haventje. Ook hier treft u horeca aan.
Vanuit Ossenzijl volgt u door de schitterende Weerribben een tijd lang het kanaal Steenwijk-Ossenzijl om via Tuk weer bij vertrekpunt uit te komen.

Praktische informatie

Buitengoed Fredeshiem is dagelijks geopend; er is ruimschoots parkeergelegenheid.
Halverwege, aan de Lende en de Jonkers of Helomafeart, komt u langs Paviljoen Driewegsluis en 5km verder kunt u in Ossenzijl kiezen tussen de twee tegenover elkaar gelegen uitspanningen De Drie Musketiers en Kolkzicht. Weer 5km verder passeert u Café Restaurant De Weerribben, gezellig maar met zeer wisselende openingstijden, waarnaar u het best per telefoon kunt informeren.

Startpunt Heerlijke Lende

Buitengoed Fredeshiem
Eiderberg 2
8346 KJ De Bult (Steenwijk)

coördinaten: N52.81431 E6.12014
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Jan en Roelie Rozema.

2 reacties

14 april 2024   

Reactie
Vandaag een schitterende route gefietst van 50km, echt 5 sterren. De route ging over rustige weggetjes en over mooie fietspaden. En was zeer afwisselend. Het ging door bossen van landgoed de Eese en over de Woldberg en door de Lindevallei.
Door Jan en Roelie Rozema

4 september 2020   

foto
Reactie
De route gaat eerst door bos en later door meer open gebied, o.a. langs de Lende en door noordwest Overijssel. Een afwisselende route die meest over zeer goed begaanbare paden en wegen loopt. Veel cultuur- en natuurhistorie, o.a. de Driewegsluis.
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"