In en om twee Vestingsteden

fietsroute - 48 km

Tijdens deze fietsroute maakt u kennis met de veelzijdigheid van het gebied dat zo dicht bij onze hoofdstad ligt. De stadjes Weesp en Naarden danken hun vestingkarakter aan het feit dat ze deel uitmaakten van de Hollandse waterlinie. Op weg naar Naarden fietst u door Muiderberg, een dorp dat een sfeervolle brink bezit. Na Naarden rijdt u door Het Gooi en het Spanderswoud. Via het water- en natuurrijke gebied aan de zuidzijde van het Naardermeer toert u langs de Vecht terug naar Weesp. De route gaat vooral over vrijliggende fietspaden en is vrijwel geheel autoluw.

Praktische informatie

In de plaatsjes waar u doorheen komt, is horeca.
Als u langs de zuidkant van het Naardermeer fietst passeert u Theehuis Juffrouw Jansen. Er worden producten van de boerderij verkocht. U kunt er terecht op het terras.
Kort voor het einde van de tocht komt u bij Paviljoen Uit & Meer; een leuke horecalocatie.

Komt u met de auto? U kunt parkeren op het P+R-terrein aan de oostzijde van het station. Er zijn wel kosten aan verbonden, een maximum bedrag per dag. Mocht hier geen plaats zijn of wilt u gratis parkeren, rij dan naar Muiderberg en parkeer langs Gerard Doulaan.

Tip: neem een bril/zonnebril mee voor het geval u rondvliegende, kleine insecten tegenkomt.

Fietst u de route eind augustus, dan loopt u kans in Weesp in een feest terecht te komen. Al sinds 1978 wordt daar in augustus drie dagen lang het Sluis- en Bruggenfeest georganiseerd. Drie dolle dagen met activiteiten, gezelligheid en plezier in de straten en op het water van de Weesper binnenstad.

Startpunt In en om twee Vestingsteden

NS station Weesp
Stationsplein 1
1382 AD Weesp

coördinaten: N52.31220 E5.04410
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

7 reacties

20 juni 2024   

foto
Reactie
Nu heb ik deze fietsroute toch al heel wat keren gereden, maar hij verveelt nooit. Elke keer ontdek ik weer wat nieuws. Nu 't Hooge Nest, erg interessant om het huis te zien dat in de tweede Wereldoorlog zo belangrijk is geweest.
Door Mieke

26 mei 2022   

foto
Reactie
Een bekende omgeving voor mij, maar het blijft leuk om hier te fietsen. Veel mooie fietspaden en slingerende weggetjes. Opvallend was dat er op sommige heidevelden veel brem in bloei stond, erg mooi. En natuurlijk de gezellige vestingstadjes.
Door Mieke

7 mei 2020   

foto
Reactie
Wat een variatie! Van vestingstadjes langs het Gooimeer naar de bossen en heidevelden van Het Gooi. En de brem bloeide prachtig, zie de foto. Vooral Naarden-Vesting is erg indrukwekkend. Het was, mede door het mooie weer, een prettige fietsdag.
Door René en Tineke

29 september 2017   

foto
Reactie
Een fijne route om op zo'n rustige herfstdag te rijden. De bomen beginnen hier en daar al iets te verkleuren. De hei heeft nog een paarse gloed. En in de stadjes is het gezellig om even op een terras te zitten.
Door Dorothee

5 augustus 2015   

foto
Reactie
Een heerlijke route vol afwisseling. Niet alleen de stadjes, maar ook bos, heide, het Gooimeer en de Vecht. Het is prettig fietsen over de rustige landweggetjes en de slingerende bospaadjes. Weesp is een plaatje met al die bloemenpracht.
Door Mieke

12 juli 2015   

foto
Reactie
Plezierige afwisseling van half verharde bospaadjes, water en open veld, de twee fraaie vestingstadjes geven een mooie onderbreking.
Door Conny Kalkhoven

11 april 2015   

foto
Reactie
Maar met 5 personen op de fiets. Maar eigenlijk was dat wel prettig!
Met goed weer vertrokken en prachtige route, maar.....terug langs de Vecht naar Weesp werd het weer bar en boos en zooo'n harde wind!
Toch thuis gekomen met voldaan gevoel. Bedankt Mirjam
Door Nicky Baarveld

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"