Vlinders en Hunebedden

wandelroute - 15 km

De wandelroute Vlinders en hunebedden brengt u van Kallenkote (bij Steenwijk) door het militair oefenterrein van de Johannes Postkazerne eerst naar het Vlinderparadijs Papiliorama in Havelte. Het militair oefenterrein is een ruig gebied met brede (mulle) zandwegen, maar u wandelt voor een groot deel over smalle paden door het bos en over de heide. Op de terugweg loopt u over de Havelterberg naar twee hunebedden. Daarvandaan gaat u weer naar Kallenkote. De route is geheel onverhard.

Praktische informatie

De theeschenkerij van zorgboerderij De Maargieshoeve is dagelijks geopend van 11.00 - 17.00 uur.
Zorgboerderij De Maargies Hoeve is bereikbaar met LijnBelBus 235. (Minimaal één uur vooraf reserveren op 0900 040 0359. )
Vlinderparadijs Papiliorama is dagelijks geopend van 9.00 tot (uiterlijk) 17.00 uur.
Horeca vindt u in het Vlinderparadijs en bij het Bezoekerscentrum Poort Holtingerveld. De openingstijden zijn: wo t/m za van 10 tot 16 uur, zo van 11 tot 15 uur. U vindt hier ook een folder over de Flardenroute, een wandelroute van 3,1km. Bij deze route is een app, die informatie geeft over de historie van het Holtingerzand. De openingstijden zijn: wo t/m za van 10 tot 16 uur, zo van 11 tot 15 uur.
informatie over de Holtingerschaapskudde.vindt u op de website.
Op het militair oefenterrein wordt regelmatig geoefend met pantservoertuigen, waardoor de zandwegen af en toe moeilijk begaanbaar zijn.

Startpunt Vlinders en Hunebedden

De Maargieshoeve
Kallenkote 19
8345 HB Kallenkote

coördinaten: N52.79071 E6.16148
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Dick Venema.

4 reacties

21 oktober 2023   

foto
Reactie
Mooie route door oa militair oefenterrein. Vlakbij Darp zagen we de inktviszwam!
Een leuke stop gehad bij Brasserie Oer. Ook bij de Margieshoeve is horeca en een boerderijwinkel.
Door Evelien en Ellen

12 januari 2022   

foto
Reactie
Op deze winterdag zagen we fraaie hunebedden, maar geen vlinders. Daarentegen zorgden militaire vrachtwagens, een denderende tank en geweervuur bij de kazerne voor afleiding. Echter: een heel mooie wandeling door een prachtig (militair) natuurgebied!
Door Monique en Dick

19 januari 2019   

foto
Reactie
Heerlijke winterwandeling gehad! De natuur is redelijk gevarieerd, de paden in de zomer misschien mul, maar vandaag waren de paden hard bevroren ;-). Dat maakt het lopen dus prima te doen. Het op één na grootste hunebed in Europa is natuurlijk mooi!
Door Aad van Dorp

5 mei 2016   

foto
Reactie
Mooie en goed beschreven route. Leuke afwisseling van onverharde paden. Het laatste deel sprak mij wat minder aan door de lange zandwegen op het oefenterrein.
Door Leane

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"