De Grote Veldtocht

wandelroute - 10 km of 16 km

De Grote Veldtocht is een prachtige natuurrijke wandeling, vrijwel geheel over onverharde wegen en paden. Vanuit het Grote Veld loopt u via het Waliën naar het opnieuw ingerichte beekdal van de Onderlaatse Laak. Na een uitstapje over het landgoed Hackfort, keert u via het beekdal terug naar het Grote Veld. U ontdekt zowel het besloten bos - veelal over avontuurlijke eenmanspaadjes - als het weidse heidegebied. Hier krijgt u een goed beeld van hoe het gehele Grote Veld en Waliën er lang geleden uitzagen. De kerktorens van de omliggende dorpen waren overal te zien.
Onderweg zijn regelmatig bankjes om even van het landschap te genieten.

Praktische informatie

Het startpunt is gelegen aan de N346, circa 5km ten noorden van Vorden.
In natte tijden kan de omgeving van de Onderlaatse Laak drassig en slecht toegankelijk zijn.
Aan het begin-/eindpunt is een zogenaamd Rustpunt, een plek om even op adem te komen en tegen een kleine bijdrage iets te nuttigen. Het Rustpunt is beperkt geopend.

Startpunt De Grote Veldtocht

Parkeerplaats De Heidepol
Heidepolweg 2
7251 HT Vorden

coördinaten: N52.13450 E6.32565
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jansen en aan de controleur(s) Wendy Katier en Saskia Baas.

11 reacties

28 mei 2022   

Reactie
Wonderschone route, komend vanuit de randstad was de stilte een weldaad. Prachtige paadjes en plaatjes. Een echte aanrader.
Door Marijke

15 mei 2022   

foto
Reactie
We kozen voor een alternatieve inkorting (op de ongelijke viersprong aan het eind van nr 4 linksaf, terug naar de P). Wat was het mooi! Vooral in de omgeving van de Onderlaatse Laak. Een ware bloemenzee. Perfecte route voor deze tijd van het jaar!
Door Janneke

2 mei 2022   

foto
Reactie
We liepen deze route (16 km) eerder in de herfst en wilden de route nog 'ns lopen als de meidoorns zouden bloeien. Bloeien deden ze nu amper, maar wat is de natuur hier de laatste jaren nog mooier geworden!
Door Annie en Ben van Lochem

11 maart 2022   

foto
Reactie
Een prachtige, gevarieerde tocht door bos en langs hei. Schitterende natuur en mooie (slinger)paadjes. Dat de routemaker het voor elkaar krijgt nagenoeg geen asfalt op te nemen in de tocht is een compliment waard. Een echte aanrader!
Door Jan en Willy ter Haar

9 oktober 2021   

foto
Reactie
En weer…..
Onder een stralende blauwe hemel opnieuw genoten van deze prachtige wandeling.
Door Marian en Harry

20 februari 2021   

foto
Reactie
Vandaag genoten van deze mooie afwisselende route. Heerlijk voorjaarsweer en de schapen en lammetjes bij de schaapskooi waren voor het eerst buiten. Zo leuk!
Door Marian en Harry Ligtenbarg

13 januari 2021   

foto
Reactie
Op deze Grootse Veldtocht heb je ook in corona-tijd op een doordeweekse dag weinig last van tegemoetkomende 'grondtroepen' zodat je in alle rust kunt genieten van dit prachtig stukje Achterhoek.
Door Ria Wilmink

8 juli 2019   

foto
Reactie
Een prachtige natuurwandeling met bijzonder mooie natuurterreinen. Wij troffen reeën en een vos, maar ook veel Groene Spechten op de Onderlaatse Laak. Lekker rustig gebied en een lekker wandelweertje.
Door Marion en Fred

13 juni 2017   

foto
Reactie
Prachtige wandeling over grote weidse velden, maar ook met verrassende bospaadjes. Heerlijk rustig gebied.
Door Marion en Fred

16 april 2017   

foto
Reactie
Wij hebben de verkorte wandelroute gelopen. Wij vonden de wandeling zeer gevarieerd door de afwisseling van bosgebied/heide/landerijen. Ook was de wandeling zeer goed beschreven. Een wandeling die wij zeker nog een keer zullen gaan lopen.
Door Saskia en Jan

2 februari 2017   

Reactie
Mooie afwisselende route. Als straks in het voorjaar de meidoorns en voorjaarsbloemen bloeien willen we de route nog eens wandelen.
Door Annie en Ben van Lochem

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"