Egmonderie

13 km of 17 km

Startpunt

Ingang N-H Duinreservaat
Nachtegalenpad 4
1934 BL Egmond a/d Hoef

coördinaten: N52.62390 E4.64735

Introductie

Tijdens deze afwisselende rondwandeling worden drie Egmonden bezocht: Egmond aan den Hoef, Egmond Binnen en Egmond aan Zee. Via twee eeuwenoude jaagpaden loopt u naar het Noordhollands Duinreservaat. U keert door de duinen en via het gezellige dorp 'aan Zee' terug naar het startpunt. De tocht gaat voor de helft over graspaden. Kies dus droog weer uit.

Praktische informatie

Op dit moment is in verband met werkzaamheden alleen de 13km variant te gebruiken.

Vanaf station Alkmaar en Castricum kunt u met de bus naar de route, stap uit bij halte Egmonderstraatweg.
Mocht er geen plaats zijn bij de parkeerplaats aan het Nachtegalenpad, rij dan terug naar de voorrangsweg en parkeer uw auto in de Pr. Beatrixlaan. Zie begin routebeschrijving.

Bij het startpunt is geen horeca. Voor u de duinen inwandelt, passeert u horecagelegenheden. Onder andere Gasterij Nieuw Westert. Wilt u zeker weten of Bistro 992 geopend is, bel dan vooraf (072-8888922). Een toegangskaart voor het duinreservaat is onderweg te koop bij een automaat. U kunt er pinnen.

Wandelaars met hond: de jaagpaden zijn verboden voor honden. U kunt gebruik maken van de ingekorte versie. Dan wandelt u wel bijna 3km over een asfaltweggetje.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Sjaak Conijn.

8 reacties

19 maart 2022   

foto
Reactie
Met een frisse wind en een strak blauwe lucht liepen we deze leuke tocht. Het is langs de vaarten heerlijk rustig en het deel door de duinen naar zee is ook niet echt druk. Egmond aan Zee is een gezellig dorp. Een aanrader. Mieke bedankt.
Door Ank de Graaff

20 april 2019   

foto
Reactie
Op paaszaterdag in een stralend zonnetje deze afwisselende wandeling gelopen: schitterende bloeiende bollenvelden, weilanden, duingebied en zee, maar ook de ruïne van een slot en een abdij. Een aanrader zeker als de bollen bloeien.
Door Angelique en Annette

7 november 2017   

Reactie
Deze wandeling is echt de mooiste, veel Schotse hooglanders, stuifduinen, strand en bos.
Door Els

10 juni 2016   

foto
Reactie
Mooie wandeling over jaagpaden, met alles wat groeit en bloeit om je heen, smalle bruggetjes en veel overstapjes rondom Egmond aan de Hoef en Egmond aan Zee. Rustig duingebied en een klein stukje strand. Ank bedankt voor het lopen van deze route.
Door Thea Ackema

30 april 2016   

foto
Reactie
Erg leuke route over groene jaagpaden, met in de bollentijd de bonus van bloeiende tulpenvelden. De Egmonder abdij en de Adelbertus akker ook even bezocht. De tweede helft gaat door mooie duinen, over het strand en door het gezellige Egmond aan Zee.
Door Wiebe de Bruin

30 augustus 2015   

Reactie
Een afwisselende route langs vaarten met wuivend riet, met paarden, koeien en schapen, over hekjes en bruggetjes, naar Egmond Binnen. Daarna via een heel mooi en rustig stuk duin naar Egmond Zee. Toen via het dorp en weer een duinpad naar de start.
Door Ank de Graaff

19 augustus 2015   

foto
Reactie
Gister deze leuke afwisselende wandeling gemaakt. Het was prachtig wandelweer en ik kijk alweer uit naar de volgende.
Door Ina van der Goot

9 april 2015   

Reactie
Leuk begin door het Kasteelkwartier en dan heel verrassend na het oversteken. Je gaat over hekjes, overstapjes en bruggetjes en over oude jaagpaden. Onderweg veel informatie over de geschiedenis. Zeer aan te bevelen.
Door Loes en Theo van den Dool

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"