Acht Kastelen bij het Engelermeer

wandelroute - 15 km

De wandeling brengt u naar landgoed Haverleij en gaat dwars door acht complexen met kasteelwoningen. U wandelt langs Fort Crèvecoeur en polder Henriëttewaard en doorkruist het natuurgebied Engelermeer met goede wandelpaden en mooie uitkijkpunten. Bij spuisluis Crèvecoeur is een prachtige vispassage.
Fort Crèvecoeur is onderdeel van de Zuiderwaterlinie die van Bergen op Zoom tot Grave liep, langs de noordgrens van Noord-Brabant.

Praktische informatie

De route is bereikbaar met bus 165 en 166 vanaf CS 's-Hertogenbosch halte Treurenburg.
Onderweg staan regelmatig banken.
Horeca: het startpunt Chauffeurscafé - Restaurant-Treurenburg is een oud chauffeurscafé met alle pluspunten, bijna altijd open, lekker en betaalbaar. Op de terugweg kunt u ook iedere dag terecht in het café-restaurant van BurgGolf Haverleij. Kijk op de websites voor de openingstijden.
U kunt informatie over Zuidwaterlinie/forten en Haverleij vinden op de websites.
Na veel regen is het dragen van goed schoeisel gewenst!

Startpunt Acht Kastelen bij het Engelermeer

Chauffeurscafé Treurenburg
Treurenburg 1
5221 CD 's-Hertogenbosch

coördinaten: N51.73420 E5.27456
Met dank aan de routemaker(s) Liesbeth Witteveen en aan de controleur(s) Marijke ten Dam.

12 reacties

25 september 2023   

foto
Reactie
Afwisselde wandeling langs vistrap, "kastelen" waar ze bezig zijn nog een nieuw kasteel te bouwen en natuurgebied Engelermeer en als toetje een golfbaan met restaurant.
Door Freek Jansen

8 maart 2021   

foto
Reactie
Aardige route, de “kastelen” vond ik persoonlijk niet erg interessant, het gebied rondom engelenmeer is wel mooi en vredig.
Door Lisette de Vree

17 oktober 2020   

foto
Reactie
Afwisselende route, grotendeels over verharde wegen, maar ook door een stukje bos en een moerasgebied langs het Engelermeer. Leuk om de 'kastelen' te bekijken en te zien hoe inventief er tegenwoordig wordt gebouwd.
Door Robert

18 mei 2020   

Reactie
Mooie, afwisselende route!
Door Susan

13 maart 2020   

foto
Reactie
Mooie landelijke route langs de sluis van Engelen, Kastelen van Haverleij / Den Bosch en deel langs het Engelermeer. Lunch bij golfbaan Haverleij, goed en gezellig. Mooi weer, af en toe een spatje en hoogwater / pittige route. Foto van Margriet!
Door EvertJan

30 november 2019   

foto
Reactie
Zeer leuke en vooral afwisselende route. Gelopen in het najaar met prachtig weer, een aanrader!
Door Daniël

7 april 2019   

foto
Reactie
Op een zonnige voorjaarsdag genoten van deze route. Een leuke tocht langs de Dieze, de Maas en het Engelermeer waarbij mooie stukken natuur op speelse wijze worden afgewisseld met wandelingen door de kastelen van Haverleij.
Door Patrick

22 juli 2017   

foto
Reactie
Lekker uitwaaien op dijkpaden met mooie uitzichten. In de Haverleij is het wonderlijk wandelen door dit voormalige polderland met z'n nieuwe kastelen en nieuwe natuur. Boeiend. Bij het Engelermeer genieten van verscholen paden in het moerasbos.
Door Sjan

29 december 2015   

Reactie
Mooie afwisselende route, langs veel water en in mooie stukjes natuur. De kastelen zijn appartementencomplexen. Enige minpunt is dat de route voor honden is toegestaan maar dat er in de horecagelegenheden geen honden welkom zijn.
Door Miriam van der Schans

10 november 2015   

Reactie
Samen met een vriendin de route gelopen. De papieren versie meegenomen, gelezen en gedaan wat er stond. 1x een kleine misser gemaakt maar dat kwam door niet goed lezen. Mooie afwisselende wandeling. Thanks.
Door Mieke Potters

9 oktober 2015   

foto
Reactie
Verrassend mooie en heel afwisselende route. De 'kastelen' zijn de moeite waard.
Door Peter

9 augustus 2015   

Reactie
Zeer verrassende en gevarieerde route. Vandaag ideaal wandelweer. Half bewolkt en ca 24 graden. Veel natuur, maar ook de zgn. "kastelen" waren erg interessant om 'n keer te zien. Hebben mooie dag gehad. En je kunt kilo's bramen plukken.
Door Cor

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"