Avonturenpad Zonnehorst

wandelroute - 17 km

Educatie en Natuur; een mooie mix in deze bijzondere wandeling voor stoere stappers. U zult versteld staan van de diversiteit in de natuur tussen het Biologische Dynamische Tuinbouwbedrijf De Zonnehorst en het Staphorsterbos. Hier kunt u lekker relaxen bij de nieuwe en oude speelvijver en met een beetje geluk in het omringende bos bijzondere vogels spotten. U maakt kennis met De Vier Bergen en het oude buurtschap Kievitshaar. Na het gemarkeerde schouwpad langs de gekanaliseerde sloot Beentjesgraven, komt u over een niet alledaags vruchtbomenpad en het avonturenpad van De Zonnehorst.

Praktische informatie

OV reiziger: komend vanuit Zwolle of Coevorden stapt u in Nieuwleusen uit bij bushalte Den Hulst. De aanlooproute staat boven de routebeschrijving.
Komt u met de auto, graag a.u.b. de auto parkeren in de vakken direct na de erfopgang! Dus niet naast de winkel.
Achter de natuurvoedingswinkel de Zonnehorst is in de kapschuur ten alle tijde de toiletvoorziening (na de schuifdeur) bereikbaar.

Tijdens de openingstijden van de boerderijwinkel bent u van harte welkom voor een warme consumptie.
Horeca aan deze route ontbreekt, dus neem om te overleven iets te eten en drinken mee. Maar, bij mooie uitzichtpunten in de natuur is het ook goed toeven op een bankje.

Startpunt Avonturenpad Zonnehorst

De Zonnehorst
Evenboersweg 28
7715 PH Punthorst

coördinaten: N52.59874 E6.28365
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Poortman en aan de controleur(s) Hettie ten Klooster.

5 reacties

14 juli 2022   

Reactie
Prachtige wandeling!
Door Cornelieke en Joke

12 maart 2020   

foto
Reactie
Op een zeer winderige dag toch een mooie route gelopen. Afwisselend en lekker rustig zo buiten het toeristenseizoen. Grondwaterstand 50 cm boven peil. Dat zie je niet vaak! Dus in het bos ook nat en hier en daar zijn waterdichte schoenen dan nodig.
Door Aad

15 juli 2018   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling door boerenland, bos en hei. En tot slot een stuk langs een schouwpad. Onderweg is er heel veel informatie over natuur en cultuur. We hebben bij prachtig weer deze wandeling met heel veel plezier gelopen.
Door Agnes en Jan Disco

13 oktober 2017   

foto
Reactie
Vrijdag de 13e; met tien wandelaars niets engs beleefd. Wel enorm genoten van de rijk gevarieerde, educatieve en avontuurlijk route tussen het bedrijf De Zonnehorst en het Staphorsterbos. Reactie van ieder na afloop, een TOProute!
Door Piet en medewandelaars

13 oktober 2017   

foto
Reactie
Piet en Tineke Poortman heel veel dank dat jullie ons mee hebben genomen op deze schitterende wandeling vanuit Punthorst. We hebben vnl. over onverharde paden gelopen, rondgestruind, paddenstoelen gezien en relaxed gelopen in dit afwisselende gebied.
Door Jeanette de Jong

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"