Rondom de Amazonevijver

wandelroute - 12 km of 18 km

Rondom de Amazonevijver is een wandeling met verschillende gezichten. Ze neemt u mee door de beslotenheid van de Vegelinbossen, landgoed Eysinga State, watersportdorp Idskenhuizen en Sint Nicolaasga. Maar ook maakt u (misschien opnieuw) kennis met de weidsheid van het Friese land en kunt u zich verwonderen over een wel heel bijzonder gebouw aan de rand van Sint Nicolaasga. De versie van 12km gaat niet naar Idskenhuizen.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met bus 41 vanaf NS station Heerenveen, halte Huisterheide.

De horeca in Sint Nicolaasga en Idskenhuizen is in de 'stille' maanden niet op wandelaars berekend.

Startpunt Rondom de Amazonevijver

Parkeerterrein naast huisnr. 4
Huisterheide 4
8521 ND Sint Nicolaasga

coördinaten: N52.93480 E5.75859
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) Kees Bakx en Jan Postmus en Geartsje Cuperus.

6 reacties

28 april 2021   

foto
Reactie
Gevarieerde wandeling waarvan een deel onverhard door bos. Wilhelminaoord is prachtig opgeknapt. Huis en park liggen er mooi bij. Ook een mooi verhaal over de oorsprong. Verrassend!
Door Ellen Koppendraaier

26 januari 2020   

foto
Reactie
Verassende afwisselende wandeling. Wel wat meer belopen als andere wandelingen maar zeker de moeite waard. Mooie kleine paadjes en prachtige huizen onderweg.
Door Piet en Renny

12 juni 2017   

Reactie
Mooie route. Goed beschreven en zeer afwisselend. Wij hebben de grote route gedaan. Ook voor onze labrador was het een fijne tocht.
Door Ger en Maria de Werdt

13 april 2016   

Reactie
Een aardige wandeling om St. Nicolaasga en omgeving te verkennen.
Door Loes en Theo van den Dool

8 april 2015   

foto
Reactie
De route gewandeld met een wandelpool. Gezellige mensen en een mooie wandeling. Goede ontvangst bij 'de OORSPRONG' en de lunchpauze bij 'De Weidevogel' was ook perfect.
Door Luuk Jacobs

15 maart 2015   

foto
Reactie
Ondanks de grijze wolkenlucht en de kille tegenwind vanaf het Prinses Margrietkanaal, hebben wij genoten van deze mooie afwisselende route.
Door Jaap en Grietje

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"