Kippenlijntje

21 km

Startpunt

Station Lunteren
Spoorstraat 2
6741 DE Lunteren

coördinaten: N52.08520 E5.62399

Introductie

Kippenlijntje is een stevige, avontuurlijke en schitterende lijnwandeling over diverse heidevelden en door bos- en wildrijke natuurgebieden. U vertrekt vanaf station Lunteren naar uitzichttoren De Koepel en doorkruist het Luntersche Buurtbos, het Wekeromse Zand, het landgoed De Valouwe, het stille Roekelsche Bos, de ruige uitgestrekte Edese Heide en het oerbos Sysselt. De route eindigt bij station Ede – Wageningen.
Let op! Het station Ede Wageningen wordt vernieuwd. Door de werkzaamheden is er in het laatste deel van de route naar het station een omleiding die op de kaart en in de routebeschrijving is aangegeven.

Praktische informatie

Er is horeca, 3km van de start, De Lunterse Boer. Zondags gesloten, verder dagelijks open van 7-23 uur.

U komt onderweg vele bankjes tegen. Deze route is in ieder jaargetijde een aanrader.

Voor het landgoed De Valouwe geldt een toegangsbeperking!
Uitsluitend te betreden; april t/m augustus 10:00 tot 19:00 uur en september t/m maart 11:00 uur tot 15:00 uur.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Guus van Boven.

7 reacties

26 september 2023   

foto
Reactie
Een lijnwandeling is vaak minder gewild, maar in dit geval zeer onterecht. Heerlijk gelopen door veel rustige en minder bekende delen van Veluwse landgoederen. Zeer afwisselend. En met de Kippenlijn rijd je eenvoud het hele stuk in 12 min weer terug.
Door Guus

1 november 2021   

foto
Reactie
Zeker op een zonnige herfstdag een aanrader. Schitterende herfstkleuren, mooie afwisselende terreinen.
Door Tineke Hirschler

8 december 2018   

foto
Reactie
Ondanks de voorspeelde regen, stonden deze zaterdag alle 12 deelnemers klaar voor een wandeling. We hebben heerlijk gewandeld, het weer viel uiteindelijk erg mee, hier en daar werd wel geklaagd over “drijfzand” op onverharde natte ruiterpaden.
Door Ruud

11 september 2017   

foto
Reactie
Een mooie lijnwandeling door een prachtig wandelgebied. Soms is de route best zwaar omdat je ruiterroutes bewandelt en stukken door het mulle zand struint. Wij hadden in Roekel een pracht ontmoeting met edelherten en dan is iedere route top.
Door Marion en Fred

29 juli 2017   

Reactie
Het was een mooie afwisselende route, heb genoten. Alleen jammer van het druilerige weer.
Door Sandra

26 juli 2017   

foto
Reactie
Samen met mijn vrouw genoten van begin tot eind van deze schitterende route. Hele dag in de natuur. Route is erg afwisselend en loopt via diverse prachtige natuurgebieden. Af en toe mooie eenmanspaadjes. Route lijkt ons vooral in de herfst prachtig!
Door Fam. M.F. Sinke

26 februari 2016   

foto
Reactie
Een prachtige wandelroute door mooie wisselende natuurgebieden van de Veluwe. Hou je van afwisseling dan is deze wandeling een must. Een topper voor de natuurliefhebber.
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"