Keersop kust Dommel

wandelroute - 10 km

Wandelen tussen Valkenswaard en Waalre. De route gaat door verschillende landschappen: over paadjes door het dal van de Dommel en over een prachtig kerkenpad via het oude buurtschap Loon naar Waalre. Na Waalre is het dan even doorstappen om bij de oude Volmolen weer het rijk van de Dommel te betreden. Even verderop stuit u op de plaats waar de Keersop de Dommel kust en in haar opgaat. Een mooi slingerpad langs de Dommel volgt en het laatste deel door een kleinschalig cultuurlandschap wandelt u terug naar het startpunt.

Praktische informatie

Het startpunt van de route is per bus goed bereikbaar; uitstaphalte Damianusdreef. Dit is 20m van het startpunt dat ligt op het punt waar Damianusdreef uitkomt op Loonderweg. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Halverwege de wandeling vindt u leuke horeca met mooie terrassen in Loon bij Herberg 't Loon en in Waalre bij de Oude Toren.
Als het veel heeft geregend is waterbestendig schoeisel een noodzaak.

Startpunt Keersop kust Dommel

T-splitsing
Loonderweg/Damianusdreef
5551 TE Valkenswaard

coördinaten: N51.36600 E5.43082
Met dank aan de routemaker(s) Chris van der Horst en aan de controleur(s) Patrick van Kempen.

10 reacties

23 juli 2023   

Reactie
Wij hebben deze route al vaak en in verschillende jaargetijden gelopen. Elke keer opnieuw hebben wij genoten van deze geweldige wandeling. Gezien onze thuislokatie beginnen en eindigen wij de route op het parkeerplaatsje bij de Volmolen.
Door Henk en Maria

12 maart 2023   

foto
Reactie
Hele mooie route, weids, een groot deel bestaat uit slingerende paadjes langs de Dommel. Een echte aanrader. Waterdicht schoeisel is in deze periode geen overbodige luxe.
Door José en Wim

12 maart 2022   

Reactie
Aanrader deze route, erg afwisselend, het mooie Loondermolenpad langs de Dommel is erin opgenomen. Wij hadden geen ongemak meer van zompige weides en paden. De grond voelde voor 95% weer stevig aan.
Door Paul

6 januari 2022   

Reactie
Prachtige wandeling! Erg afwisselend, met vlonderpaden en draaihekjes, door weilanden en bossen! Echt genoten. Het was er wel erg nat in deze tijd.
Door Petra

25 april 2021   

foto
Reactie
Heel gevarieerde wandeling. Van weide uitzichten tot kronkelende paadjes langs de Dommel, moerasgebied en het oud boerderijdorpje Loon. Erg mooi. Meerdere mensen die wandelen in dit gebied op een zondag.
Door Cristel

3 april 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling! M.u.v. het stuk tussen Waalre en de Volmolen. Dat heeft ons even doen twijfelen tussen 3 en 4 sterren. Maar de rest van de wandeling zou met 3 sterren te kort worden gedaan. Aanrader!
Door Patricia

2 maart 2021   

Reactie
Hele mooie gevarieerde route
Door N Sniekers

12 september 2020   

foto
Reactie
Erg genoten van deze prachtige route met gevarieerde landschappen. Het buurtschap Loon is een pareltje waar je ook nog heerlijk buiten kan lunchen bij Herbergh ‘t Loon.
Door Marijke ten Dam

23 januari 2019   

foto
Reactie
Heerlijk gewandeld in dit sfeervolle, nu winterse, landschap met zijn intieme paadjes, weidse blikken en kronkelende beken. Veel zorg ook voor onverwachte doorsteekjes. Het kleine Waalres Museum is de moeite waard voor een kort bezoek.......
Door Ton van Leest

7 september 2018   

foto
Reactie
Mooie en verrassend gevarieerde wandeling. Af en toe waan je je in Limburg met leuke doorsteekjes door weilanden. In Loon lijkt het wel even of de tijd heeft stilgestaan. Een echte aanrader voor een zonnige middagwandeling.
Door Chris

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"