Weidedorpen

fietsroute - 57 km

Weidedorpen is een heerlijke fietstocht door het waterrijke landschap met diverse natuurgebieden van Zaanstreek-Waterland. U rijdt op fietspaden en kleine landwegen door open landschap en op de dijk langs de Gouwzee. Na de start in Wijde Wormer komt u door Purmerland, Den Ilp, Ilpendam, Monnickendam, Zuiderwoude, Zunderdorp, een 'randje' Amsterdam, Landsmeer en Oostzaan. Door de recreatiegebieden Het Twiske en Jagerveld fietst u terug naar het startpunt.

Praktische informatie

De route is eenvoudig op te pakken vanaf station Zaandam Kogerveld.
Bij Café Brasserie Het Heerenhuis is parkeerruimte. Het café is alle dagen open vanaf 11 uur.
Het Wapen van Ilpendam is dagelijks geopend vanaf 10 uur, op maandag gesloten.
Paviljoen Twiske is van maart t/m oktober open vanaf 11 uur. Zie voor de tijden daar buiten de website..
Ook in Monnickendam is horeca.

U passeert twee theetuinen met heerlijke terrassen, deze staan niet met een icoon op de kaart omdat ze niet het hele jaar geopend zijn, dus klik voor de informatie op de links.
Theetuin Overleek. In Zuiderwoude komt u langs Theetuin en Theeschenkerij ’t Einde.

Het pontje naar Ilpendam, waar u tegen een kleine bijdrage gebruik van maakt, vaart van ma t/m vrij vanaf 7 uur. Op za, zo en feestdagen vanaf 9 uur. Het hele jaar door tot 19 uur. Bij windkracht 7 of hoger gaat het uit de vaart.

Daar waar het handig is wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Startpunt Weidedorpen

Café Het Heerenhuis
Zuiderweg 74
1456 NH Wijdewormer

coördinaten: N52.47215 E4.84333
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Winnie Schats.

3 reacties

15 mei 2022   

Reactie
Op een zonnige dag fietste ik deze prachtige route. De fietspaden gaan afwisselend langs weide, water en kleine dorpjes. Onderweg heel veel (jonge) vogels gezien en lekkere koffie gedronken bij theetuin Overleek. Echt een aanrader, deze route!
Door Winnie

18 april 2022   

Reactie
Prachtige route en dat onder de rook van Amsterdam. Zelfs op deze zonnige tweede Paasdag was het op de meeste weggetjes niet te druk. Leuke dorpjes en veel water, en dus vogels. Een aanrader.
Door Pauline

18 augustus 2016   

foto
Reactie
Een prachtroute met veel afwisseling. Verstilde dorpjes, mooie weidepaadjes en gezellig Monnickendam. Onderweg ook bijzondere theetuinen, alles heel intiem. Je komt tot rust!
Door René en Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"