Naar 't Waliën

wandelroute - 12 km

Deze wat kortere wandeling bij Almen gaat naar een minder bekend landgoed in de Achterhoek: 't Waliën. U wandelt als eerste een stuk langs de Berkel die weer zwierig door het landschap slingert. Daarna komt u al snel in de bossen van 't Waliën en in de parktuin bij het landhuis. Vanaf een bankje heeft u mooi zicht op de vijver en het huis. Hierna slingert de route door de bossen over allerhande paden: imposante lanen met beuken, Amerikaanse eiken en hoge douglassparren, slingerende eenmanspaden en bredere boswegen. Na een stukje langs de mooie akkers van de Velhorst komt u weer bij de Berkel en loopt u langs het water terug naar Almen.

Praktische informatie

Is er geen parkeergelegenheid bij de kerk? Dit zijn twee alternatieven:
• bij de sportzaal, Torenstraat 4. Er zijn parkeerstroken aan de Torenstraat en aan de Staringweg (dit laatste is achter de sportzaal). Via de Torenstraat bent u zo bij de kerk.
• aan de Berkelweg. Zie de de blauwe borden met 'P-route'. Dit is direct aan de route.

Het startpunt is per bus bereikbaar; halte De Hoofdige Boer, Almen.
Vlak bij het startpunt ligt Landhotel De Hoofdige Boer, dagelijks geopend.

Onderweg is er geen horeca. Heeft u liever een horecastop onderweg, start dan bij Parkeerplaats Velhorst, Lageweg, Afslag Velhorst 1, 7241 TB Lochem.
Na ruim 3km komt u dan langs De Hoofdige Boer.

U kunt de wandeling combineren met een bezoek aan Museum STAAL, een regionaal museum over het land van dichter A.C.W. Staring: de Achterhoek.

Startpunt Naar 't Waliën

Dorpskerk in Almen
Dorpsstraat 36
7218 AH Almen

coördinaten: N52.15730 E6.30150
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Bart Bruins Slot.

4 reacties

17 april 2023   

foto
Reactie
Wat een heerlijke route!
Langs het water, lange lanen en kleine bospaadjes. En heel veel te zien.
Soms een weg oversteken om daarna weer te genieten van de heerlijke stilte in het bos. Wij hebben weer genoten!
Door Harry en Marian

17 maart 2023   

foto
Reactie
Prachtige tocht. Van de Berkel naar het fraaie huis 't Waliën, dat van alle kanten te bekijken is. Genoten op deze mooie lentedag, o.a. wandelend door imposante bomenlanen en begeleid door fluitende vogels. Ook 2 enthousiaste DMR-wandelaars ontmoet!
Door Jan en Willy ter Haar

17 maart 2023   

Reactie
Hele mooie tocht, het lijkt net of de tijd hier heeft stil gestaan. Zeer afwisselend, lekker gewandeld.
Bij het startpunt kwamen we de routemakers familie ter Haar tegen. Zij zetten prachtige routes uit in de omgeving van Winterswijk. Bedankt routemakers.
Door Familie Arts

7 februari 2023   

foto
Reactie
Landhuis 't Waliën ken(de) ik alleen vanuit de auto over de provinciale weg. Niet eerder kwam ik via de prachtige oever van de Berkel uit in de "achtertuin" van 't Waliën, een karakteristieke parktuin. Deze route is een waar Achterhoeks pareltje!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"