Dijkjes met een verleden

fietsroute - 44 km of 51 km

De fietstocht begint in de uiterste zuidwesthoek van Gelderland. Al gauw vaart u over naar het Brabantse land. Op het eind van de tocht keert u via een brug weer terug naar Gelderland.
U rijdt voornamelijk over fietspaden en beboste fietsdijkjes. De tocht voert langs oude fortificaties en leuke Brabantse dorpjes als Heusden, Hedikhuizen en Bokhoven.
Vroeger werd dit gebied vaak geteisterd door overstromingen. Prachtig begroeide wielen en restanten van oude waterlopen herinneren hieraan.
Onderweg staan veel informatieborden met wetenswaardigheden over de natuur en het verleden van die omgeving. Neem er de tijd voor. Het is een schitterend landschap om een hele dag van te genieten.

Praktische informatie

Horeca is er aan het begin van de tocht op De Haar bij bakkerij De Wit.
Verder komt u in Nieuwkuijk langs de Emma Molen, in Vlijmen langs de rustieke Theetuin De Pimpernel en in Bokhoven langs Het Veerhuis.
Er is een alternatief voor het geval het veer gestremd is.

Startpunt Dijkjes met een verleden

Winkelcentrum De Haar
De Haar
5324 DC Ammerzoden

coördinaten: N51.74780 E5.22623
Met dank aan de routemaker(s) Loes en Theo van den Dool en aan de controleur(s) Rien de Schipper.

3 reacties

23 juni 2023   

Reactie
Vandaag een prachtige route gefietst, veelal over rustige fietspaden, dijkjes en langs gezellige plaatsen. Op veel dijken heb je een geweldig uitzicht over prachtige wielen en rivier de Maas. In Heusden is veel horeca in het gezellige oude centrum.
Door Huib

13 mei 2021   

foto
Reactie
Het was vandaag een ideale dag om deze mooie fietstocht te rijden. Langs veel dijken bloeide koolzaad, fluitenkruid, boterbloemen, paardenbloemen en meidoorns. Wat een kleurenpracht!
Door Mieke

21 april 2017   

foto
Reactie
Een winderige maar heerlijke tocht deels over grootse dijken maar vooral over beschutte kronkelige dijkjes met wielen aan beide zijden. De naam "zeedijk" is hier uit een wel heel ver verleden. Groene specht? zit op een paaltje.
Door Hans Doorenbosch

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"